חיפוש מתקדם

אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים

מתכון לאורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

“פתאום הרגשתי עייפה מאד. טמטום מעייף אותי, וכשאני רואה ושומעת מטומטם או מטומטמת אני מזהה אותם בקלות.

וגם הצדק המוחלט מעייף אותי. מאד מעייף. כמעט כמו האנשים שמאמינים בו”

שתיים דובים. מאיר שלו.

“צילה” של יהודית קציר, כי תיאור המשפחה הצמחונית, ומנגד, המשפחה הלא, מקסים.

הופעת מחול של פילאבלוס, כי לגוף אין גבולות.

ולהקת בת שבע, כי הם טובים והטובים הם משלנו.

לרקוד, כי אני חייבת.

אוכל, כי גם זו דרך לאהוב.

כלבים, כי זו חברות אמיתית.

לשיר במקלחת גם אם ממש ממש לא נועדת לשיר,

לעשות פרצופים מול המראה, כי זה מצחיק אותך.

הביצוע של לילי אלן ל SOMEWHERE ONLY WE KNOW.

להסתכל באלבומים ישנים, כי גם זו דרך לזכור,

לפגוש במקרה מישהו מהעבר, בשביל הפרספקטיבה.

לאבד משהו כדי להעריך ולו לרגע.

חיבוק חזק מהילדות שלך. צחוק מתגלגל.

מצעים עם ריח של כביסה.

קפה של בוקר. בשקט.

שקט.

לשמוע שיר שמזכיר לי מישהו, משהו, איפשהו.

לאכול אוכל שמזכיר לי בית וילדות.

“דיברנו מספיק” בגלל השחקנים, בגלל הדיאלוג ובגלל שרוצים לצאת מהסרט ולדבר עליו.

“בית לחם”, כי שתקנו אחר כך שעתיים.

בן זוג, כי אפשר להתכרבל ואפשר להתרחק, אפשר לדבר ואפשר לשתוק והכל מרגיש בסדר.

ילדים, כי בסוף היום זה הכל. הכל.

כשהייתי בתיכון, עבדתי כמלצרית בקייטרינג. אני זוכרת את הסיגרים הממולאים, את הקרפלעך ואת האורז עם הפירות היבשים והשקדים, שהיה כל כך כל כך טעים. המתכון הזה מזכיר את הטעמים ההם.

חומרים

לתערובת האגוזים והפירות:

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.
  2. מוסיפים את המים והמלח,והכורכום מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות ומוסיפים את האפונה קישוא וגזר וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.
  3. בינתיים מכינים את תערובת האגוזים והפירות: מחממים במחבת כפית שמן זית מוסיפים את הבצל, הפיסטוקים, השקדים, הצימוקים, התמרים, הסילאן ורכז הרימונים. מבשלים על אש בינונית כ-4 דקות.
  4. כשהאורז מוכן, מפזרים עליו את תערובת האגוזים והפירות ומערבבים.
19 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *