חיפוש מתקדם

אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

מתכון לאורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זהר לוסטיגר בשן: “אצלי זה עובד ככה: בתחילת השבוע אני מכינה סיר ענק של אורז וכל יום משחקת עם תוספות אחרות. כאן לקחתי את התבשיל לכיוון האסיאתי עם רוטב מיסו-טחינה סמיך, מלא בטעמי אוממי, והוספתי המון ירקות צלויים וקינואה. התבשיל הזה יצטיין גם לאירוח — אני מכינה אותו תמיד כשאני רוצה להעמיד קערה גדולה מלאה בגודיז במרכז השולחן.”

הרוטב הוא על בסיס מיסו – מחית של פולי סויה מותססים, שלפעמים מוסיפים לה דגנים (תלוי בסוג המיסו). המיסו עשיר בחלבון ויש בו חיידקים טובים שעוזרים לעיכול. כדי לשמור על החיידקים הטובים לא מרתיחים את המיסו גם כאשר מכינים ממנו מרק. מוסיפים אותו בסוף הבישול או שלא מבשלים אותו כלל כמו ברוטב שלפניכם. למתכון דרושה 1/2 כוס רוטב, אבל כדאי להכין מראש כמות גדולה כי הרוטב הזה יתאים לירקות צלויים, לסלט אטריות סובה עם בצל ירוק ושומשום, לקערת סושי, לסלטי דגנים או קטניות, לסלט ירוק וגם כממרח לסנדוויץ’.

המתכון לקוח מספרה החדש של זהר, “לאכול טוב”, הנמצא בימים אלו בהפקה ויכיל כ-140 מתכונים ידידותיים לטבעונים ולצמחונים. לצד טכניקות בישול חדשות והסברים על חומרי גלם שעד כה לא ידעתם מה לעשות איתם, תמצאו בו גם מתכונים מחומרי גלם שאפשר למצוא בכל סופר, גרסאות שפויות למנות מושחתות וגם עוגות וקינוחים טבעוניים.

הספר יראה אור בהוצאה עצמית באמצעות מימון המונים. להזמנה מוקדמת של הספר ותמיכה בהוצאתו, היכנסו לעמוד הפרויקט ב-Headstart

חומרים

לירקות:
לרוטב מיסו טחינה (½1 כוסות):

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.
  3. בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים עם מזלג ושומרים חם.
  4. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ.
  5. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.
  7. אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.
  8. מכינים רוטב מיסו טחינה: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לקבלת רוטב במרקם סמיך וקרמי. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה. מעבירים לצנצנת ושומרים עד 3 שבועות במקרר.
  9. מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל 1/2 כוס רוטב מיסו ומגישים.
11 ביולי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *