מתכון

אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

לקחתי את התבשיל לכיוון האסיאתי עם רוטב מיסו-טחינה סמיך, מלא בטעמי אוממי, והוספתי המון ירקות צלויים וקינואה

10,494 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2016
אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אצלי זה עובד ככה: בתחילת השבוע אני מכינה סיר ענק של אורז וכל יום משחקת עם תוספות אחרות. התבשיל הזה יצטיין גם לאירוח – אני מכינה אותו תמיד כשאני רוצה להעמיד קערה גדולה מלאה בגודיז במרכז השולחן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות:

לרוטב מיסו טחינה (½1 כוסות):

אופן ההכנה

1

מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.

2

מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.

3

בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים עם מזלג ושומרים חם.

4

קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ.

מכינים את הירקות

5

: מחממים תנור ל-200 מעלות.

6

מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.

7

אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.

מכינים רוטב מיסו טחינה

8

: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לקבלת רוטב במרקם סמיך וקרמי. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה. מעבירים לצנצנת ושומרים עד 3 שבועות במקרר.

מרכיבים את המנה

9

: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל 1/2 כוס רוטב מיסו ומגישים.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן