חיפוש מתקדם

אזני המן צוהלות

אוזני המן צבעוניות ויפות במילוי חגיגי במיוחד של סוכריות עדשים ושוקולד. חגיגה לעיניים וגם לפה!

חומרים

אופן ההכנה

  1.  מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומשחתית. בעזרת לקקן מגרדים את תערובת החמאה למרכז הקערה ומוסיפים ביצה. ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה, בהירה ומעט תפוחה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות עד שהבצק מתגבש.
  3. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים (כל חלק כ- 130 גר') וצובעים כל חלק בצבע אחר (במידת הצורך אם הבצק נהיה מעט דביק מוסיפים מעט קמח). (לקבלת צבע סגול מערבבים אדום עם מעט כחול)
  4.  מצננים את הבצק במקרר כשעה.
  5.  להרכבת הבצק הצבעוני: מחלקים כל יחידת בצק ל- 4 חלקים ומגלגלים כל חלק ל"נחש". מסדרים את ה"נחשים" אחד ליד השני ומרדדים אותם מעל ניילון נצמד או נייר אפיה לקבלת מראה מפוספס.
  6.  בעזרת כוס או קורצן קורצים עיגולים, על כל עיגול מניחים כחצי כפית מלית שוקולד ומעליה מניחים מיני עדשים.
  7.  מקפלים כל עיגול לצורת אוזן המן משולשת ומהדקים בקצוות. כשמסיימים מכניסים את אוזני ההמן למקרר או למקפיא לרבע שעה על מנת שיתמצקו (זה יסייע להן לא להפתח באפיה).
  8.  מחממים תנור מראש ל-160 מעלות ואופים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה במשך כ- 12 דקות.
9 במרץ 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *