חיפוש מתקדם

אטריות סובה ברוטב טחינה יפני

מתכון לאטריות סובה ברוטב טחינה יפני
צילום: דניה ויינר

היפנים אוהבים טחינה לפחות כמונו, גם אם הם לא קוראים לה טחינה. את המחית הם מכינים משומשום מלא, ולכן היא מרירה יותר, אבל גם טחינה תצלח למשימה.

חומרים

לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב.
  2. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ושוטפים במים קרים. משמנים מעט למניעת הידבקות.
  3. יוצקים את הרוטב על האטריות, מערבבים ומקשטים בבצל ירוק ושומשום.

גיוונים:

  • אם אין ג’ינג’ר טרי אפשר להחליף ב-1 כפית ג’ינג’ר כבוש קצוץ.
  • במקום חומץ אורז אפשר להשתמש גם במיץ לימון.
  • לגרסה ללא גלוטן, משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן.