חיפוש מתקדם

אלפחורס מרנג

מתכון לאלפחורס מרנג
צילום: רונן מנגן, סגנון: רותם ניר

טוב, נו, לא ממש אלפחורס אבל עוגיות שמעוצבות בהשראתן. אלה דסקיות מרנג מזולפות לשבלולים, אפויות ומודבקות לסנדוויץ’ עם נוגט. הציפוי של הקוקוס פרוע ויפה כל כך, בזכות הקוקוס הפיליפיני המיוחד שמצאתי אצל “מר קייק”, אבל אפשר גם להשתמש בקוקוס רגיל.

קוקוס זה לא רק העוגיות הנצחיות, היבשות, שמתנפלות עלינו בפסח. מדובר בחומר גלם נפלא, שנראה נהדר ומייצר ממתקים עסיסיים. פוקוס על קוקוס

“חבל שאין פה קוקוס, זה טוב לאהבה, זה טוב לעסקים, ישר מן העץ, על הסכין”

(כתב אריאל הורוביץ, שרה חווה אלברשטיין)

הקוקוס מתעורר אצלנו לחיים לקראת פסח, אבל אלה לא תמיד חיים ממש ראויים, יש לציין – מכל פינה מתקיפות אותנו עוגיות קוקוס עבשות. אולי בגללן חלק מכם בטוחים שהם פשוט לא אוהבים קוקוס, אבל זה רק מפני שלא טעמתם מתוקים שעושים לו כבוד. אז תנו לקוקוס צ’אנס – אם אתם בעד חטיפים כמו Bounty וגלילי הקוקוס הוורודים של פעם (גם בשביל הטעם וגם בשביל הנוסטלגיה) אבל לא מסוגלים לגעת בעוגיות של פסח, הגעתם למקום הנכון.

קוקוס – האגוז שהוא פרי

כולנו קוראים לקוקוס אגוז, אבל למעשה הוא פריו של דקל הקוקוס – עץ מאוד פורה, המניב כ-80 קוקוסים בשנה. בארצות מולדתו קוראים לו גם “עץ החיים” או “העץ בעל אלף השימושים”, כי שם עושים שימוש בכל חלקי הדקל והקוקוס – אוכלים את בשרו הלבן, שותים את הנוזל שבתוכו וממצים אותו לחלב, לקרם ולאבקה. בסיבים שנותרו מהקליפה לאחר המיצוי משתמשים להאכלת בעלי חיים, מזרעו מכינים שמן קוקוס, מחצאי קוקוס מיובשים מכינים כלי נגינה (וגם ביקיני לנערות הוואי. ככה רואים לפחות בסרטים). מסיבי העץ מכינים חבלים וכלים קלועים, ואפילו יוצרים סירות.

קוקוס – טוב לבריאות

יש בו ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחומרים נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים). הוא עשיר בסוכר ובשומן ואפשר לטחון אותו, למצות אותו, לשתות ממנו, להכין ממנו שבבים, לאפות, לקלות ואפילו לטגן.

קוקוס – מצבי צבירה

קוקוס טחון (זה שכולנו מכירים) הוא רק קצהו של האגוז. יהיו פה גם תלתלי קוקוס לבנים ורכים, שבבי קוקוס קלויים שחומים וריחניים, צ’יפס קוקוס קראנצ’י, חלב קוקוס וגם פינקולדה. את שני האחרונים וגם קוקוס טחון קונים בכל סופר. את הסוגים האחרים יותר קשה להשיג. אני מצאתי את כולם בחנות הבית שלי – “מר קייק” בנתניה. תלתלי הקוקוס היפהפיים (ראו בתמונת האלפחורס), שנקראים גם קוקוס פיליפיני, הכי שווים את המאמץ. אבל יש גם שבבי קוקוס קלויים ושחומים וגם צ’יפס קוקוס.

חומרים

אופן ההכנה

1. שמים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר ומחממים מעל סיר אדים (ביין-מארי) תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה. 2. מחזירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 8-7 דקות, עד שהקערה קרה למגע והקצף לבן ומבריק. 3. מחממים תנור ל-120 מעלות. 4. מעבירים לשקית זילוף עם פייה צרה מאוד וחלקה, ומזלפים שבלולים על תבנית עם נייר אפייה. כדאי לסמן מצידו התחתון של הנייר עיגולים בעזרת טוש וכוס, כדי שיהיו לנו זוגות בגודל זהה לכריכים. 5. אופים כ-45 דקות או יותר, עד שהדסקיות עדיין לבנות אבל מתייבשות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה. מצננים. 6. מורחים את הצד החלק של כל דסקית בנוגט או בריבת חלב ומצמידים לה דסקית נוספת לקבלת סנדוויץ’. מורחים את החלק החיצוני של הסנדוויץ’ (זה שעליו הוא מתגלגל) בעוד קצת נוגט, כדי שהקוקוס יידבק בקלות. מגלגלים בצלחת עם שבבי קוקוס. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

גיוון: לגרסה קרובה יותר למקור, אפשר להחליף את ממרח הנוגט בריבת חלב.

27 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *