חיפוש מתקדם

אנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים

מתכון לאנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים
צילום: דניאל לילה

נתח עסיסי לאוהבי בשר, שאפשר להכין מראש. כאן חשוב במיוחד להקפיד על שימוש בבשר משובח טרי ישראלי.

חומרים

  • 1 נתח במשקל כ-2 ק"ג אנטרקוט
למלית:
לציפוי וצלייה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. חותכים את הנתח במרכז לאורכו, לקבלת מצע שטוח ומוכן למילוי. אפשר לבקש את עזרת הקצב.
  3. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים בה בצל 2-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים, עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר הופך לפירורי. מסירים מהאש. מוסיפים לבשר את שאר חומרי המלית מלבד ביצה ומערבבים היטב.
  4. ממלאים, צולים ומגישים: מפזרים את המלית על גבי משטח הבשר ומגלגלים לרולדה. קושרים בעזרת חוט שפגאט. מורחים את הרולדה בתערובת של דבש, חרדל ופלפל שחור גרוס.
  5. מניחים על רשת צלייה. יוצקים לתבנית יין ומניחים עליה את רשת הצלייה. צולים את הרולדה כ-15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות, וצולים עוד כ-50 דקות (הפנים יישאר בגוון אדמדם) או עד מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור, משהים למשך 10 דקות, פורסים ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם (המלית עוזרת לבשר להישאר עסיסי).

הכנה מראש: מומלץ למלא מראש, לצפות ולשמור יממה במקרר עד לפני הצלייה וההגשה. מכיוון שהנתח קר, מוסיפים 5 דקות לצלייה.