חיפוש מתקדם

אפיו

מתכון לאפיו

צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

סלט בלקני של סלרי וגזר מבושלים. מכינים מסלרי של חורף – גדול ורווי מי גשמים. לפעמים (לא השנה) הגשמים מתמהמהים, ואז אפשר להכין משורשי הסלרי הקטנים ולהגדיל את הכמות, אבל זה לא יצא אותו הדבר.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט עלי הסלרי. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  2. לאחר הקירור טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מגישים כמנה ראשונה או תוספת בצלחת קטנה ונפרדת, עם חלה כדי לא לבזבז את הרוטב. שומרים בכלי סגור במקרר עד 6 ימים.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *