המיונז לימון הולך מצוין עם דגים מטוגנים, שניצלים וגם מוצלח בתור ממרח לכריך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי:
לטיגון:
לדיפ:
אופן ההכנה
1
מוציאים את הדג מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה, חותכים לנתחים בעובי 4 ס”מ.
מכינים תערובת קוסקוס לציפוי:
2
מניחים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מים רותחים, מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-5 דקות. מערבבים בעזרת מזלג, כדי לאוורר את הקוסקוס, מוסיפים שמן, מיץ לימון, קליפת לימון ופטרוזיליה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
מצפים ומטגנים:
3
מצפים את נתחי הדג בקמח, טובלים בביצה ואחר כך בתערובת הקוסקוס.
4
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית עם שמן בגובה 1 ס”מ, ומטגנים את הדג 4-3 דקות מכל צד בכמה מחזורים עד להזהבה. מגישים חם עם מיונז לימון.
למיונז לימון:
5
מערבבים את כל החומרים ושומרים מכוסה במקרר.