חיפוש מתקדם

אצבעות פילו ממולאות באגוזים, מי ורדים וקינמון

מתכון לאצבעות פילו ממולאות באגוזים, מי ורדים וקינמון
צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

אמא של לימור לניאדו תירוש שילבה בין המאכלים החלאבּיים של משפחת בעלה למטבח הספרדי-טנג’ירי של ילדותה. לימור אימצה את המיזוג המקסים הזה והוסיפה לו נופך אישי. בביתה ביפו היא מכינה לחבריה אצבעות פילו ממולאות באגוזים, מי ורדים וקינמון.

“אני נוהגת לגלגל את אצבעות הפילו הללו ולהקפיא אותן בקופסה אטומה. כשמגיעים אורחים אני שולפת מהמקפיא, אופה וכל הבית מתמלא בריח מתוק של מי ורדים וקינמון.”

חומרים

למלית:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: שמים סוכר, מים וסרט קליפת לימון בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ללא כיסוי עד לקבלת מרקם של סירופ ומכבים את האש. מוציאים את סרט קליפת הלימון ושומרים את הסירופ חם.
  2. בינתיים שמים אגוזי מלך ופתי בר בקערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם גס. מוסיפים אותם לסיר עם הסירופ ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר חמאה, קליפת לימון מגוררת, מי ורדים, קינמון ומלח. מערבבים היטב להמסת החמאה ומעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה.
  4. ממלאים את האצבעות ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מניחים דף פילו על משטח נקי כשצידו הרחב כלפיכם ומורחים את כולו בחמאה מומסת. חותכים לאורך הדף 4 רצועות שוות ברוחב 10 ס”מ ובגובה 30 ס”מ בעזרת סכין קטנה וחדה. מניחים כפית מן המלית במרחק 3 ס”מ מקצה הרצועה הקרוב אליכם. מקפלים את קצה הרצועה על פני המלית ומהדקים היטב. מקפלים את צידי הרצועה על המלית ולכל אורך הרצועה ומגלגלים לסיגר מהודק. מורחים את חלקה העליון של האצבע בחמאה מומסת ומניחים בתבנית עם התפר כלפי מטה. ממשיכים כך עם שאר החומרים. מורחים כל אצבע בחלמון מעורבב עם כפית מים.
  6. אופים 20-15 דקות עד הזהבה.

להגשה חגיגית: לאחר ההברשה בחלמון אפשר לזרות על כל אצבע מעט קוקוס, להניח עלי כותרת של פרחי ורדים ולאפות.

 

 

 

16 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

  • רבקה 19 בפברואר 2017 12:39 השב

    בס”ד
    האם אפשר לשדרג לפרווה ללא חמאה ובמקום לשים שמן?

    • לי גיל - על השולחן 20 בפברואר 2017 9:55 השב

      אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן קוקוס.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *