חיפוש מתקדם

ארטיק שכבות פטל יוגורט

מתכון לארטיק שכבות פטל יוגורט
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בלי צבע מאכל ועם שפע פירות טריים – זה היתרון הגדול של שלגונים תוצרת בית. כיוון שהמתיקות של הפרי משתנה חשוב לטעום את רסק הפרי הטחון עם אבקת הסוכר והנוזל לפני ההקפאה. במאכלים קפואים המתיקות הרבה פחות מורגשת, ולכן התערובת לפני ההקפאה צריכה להיות מתוקה מאוד, אפילו מתוקה מדי. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים אבקת סוכר – הרבה יותר פשוט ונוח מסירופ סוכר, שגם מדלל את המרקם.

ידוע שהשילוב בין יוגורט ופירות יער עובד היטב. כאן ליוגורט יש תפקיד נוסף: הוא מעדן את המרקם של הגלידה. יצרתי שלגון שכבות מפוספס – זה פשוט אבל לוקח זמן. יש אופציות מהירות יותר – ראו גיוונים.

חומרים

לשכבת היוגורט:
  • 280 מ"ל (⅓1 גביעים) יוגורט
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
לשכבת הפטל:
  • 250 גרם פטל קפוא
  • 80 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את שכבת היוגורט: טוחנים את החומרים במעבד מזון למרקם חלק.
  2. מכינים את שכבת הפטל: טוחנים את החומרים במעבד מזון למרקם חלק.
  3. מכינים את הארטיקים: יוצקים לגביעים שכבת פטל בגובה 2 ס"מ ומקפיאים כשעה. יוצקים את שכבת היוגורט ומקפיאים שוב. ממשיכים כך להכנת כמה שכבות שרוצים, תלוי בסבלנות שלכם.
  4. מקפיאים למשך לילה.
  5. מחלצים על ידי טבילה במים חמים.

גיוונים:
• מערבבים בין שתי הקערות לתערובת יוגורט בטעם פטל וממלאים את הארטיקים בפעם אחת.
• יוצקים כל שכבה בנפרד ובעזרת שיפוד מערבבים בעדינות ליצירת מראה שיש.

במה מקפיאים?
קונים ברשתות שיווק המזון ובחנויות כלי הבית תבניות לארטיקים, בדרך כלל ברביעיות, עם מקל ומכסה.
מאלתרים כוסות וגביעים חד-פעמיים בכל צורה — יוצקים לכלים, ממתינים שהתערובת תתחיל לקפוא ואז נועצים מקל ארטיק.
תבניות לקוביות קרח מפלסטיק קשיח או מסיליקון הן פתרון מקורי לשלגוני ביס. גם כאן אפשר להוסיף את המקלות אחרי שעה, כשהתערובת מתחילה לקפוא.