חיפוש מתקדם

אריסה ביתית

מתכון לאריסה ביתית
צילום: דניאל לילה

החריף הבסיסי ביותר של מיכל, שתמיד נמצא במקרר ועל השולחן. האריסה פשוטה להכנה, מרובת טעמים ומהווה תוספת נהדרת לכל תבשיל שיצא לכם טיפה “שטוח”. כפית או שתיים של אריסה לא יהפכו את סיר התבשיל לחריף, אך יעצימו ויחדדו את הטעמים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. קוטמים ראשי הפלפלים ומנקים מגרעינים (עובדים עם כפפות).
  2. משרים את הפלפלים במים למשך 30 דקות עד שעה. מסננים.
  3. טוחנים את הפלפלים טחינה כפולה במטחנת בשר לתוך קערה.
  4. מוסיפים שום, כמון, זרעי כוסברה ומלח. מערבבים היטב על ידי לישה בידיים עטויות כפפות. מוסיפים שמן ולשים היטב עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מעבירים לצנצנת ושומרים עד שנה במקרר.
22 ביוני 2017
תגובות

תגובות (1)

  • הנסי 19 ביולי 2017 20:40 השב

    אם כבר מטפלים בפלפים החריפים המלצתי לעשות כמות גדולה נגיד 1 קילוגרם ויפה נאמר שצריך לנקות גרעינים וג’יפה לנגב מאבק ולטחון לשבבים ולאחסן בפריזר והנה להכין כפי שנאמר ואפשר לאזן חריפות עם פלפלים יבשים ומתוקים באותה דרך שהסברתי היידה לפעולה סבלנית

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *