חיפוש מתקדם

בּירְיָאני – אורז עם ירקות

מתכון לבּירְיָאני – אורז עם ירקות
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

את ילדותה בילתה סג’ידה בן צור כשהיא מחוללת בבית הוריה בהודו. כשנישאה למוזיקאי ישראלי למדה על הרמוניות תבלינים ודואטים של טעם והמטבח הפך עבורה לבמה שנייה. במופע הצמחוני שהיא מעלה בגיליון הנוכחי מסתחררים צ’אטני ירוק חריף ורענן, ראג’מה מסאלה – תבשיל שעועית אדומה, ביראני אורז וירקות מבושם ועוד. אין ארוחה הודית בלי אורז. לפעמים זה אורז פשוט שסופג את הרטבים של התבשילים המוגשים לצידו, ולפעמים קדרת אורז מפוארת כמו זאת, מתובלת בכל מיני תבלינים וירקות. מעין פילאף שמוגש למרכז השולחן.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. הכנות מוקדמות: שוטפים אורז, משרים למשך 30 דקות במים ומסננים.
  2. מבשלים את האורז בשפע מי מלח רותחים (כמו בבישול פסטה) רק עד שהוא 90% מבושל — בערך 12 דקות על להבה גבוהה. מסננים היטב.
  3. מחממים מחבת עם שמן או חמאה ומטגנים בצל כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים הל, ציפורן, קינמון, עלה דפנה וזרעי כמון ומטגנים עוד 40-30 שניות.
  4. מוסיפים מחית שום וג'ינג'ר, שעועית ירוקה, גזר ואפונה ומתבלים במלח. מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים 5 דקות עד לריכוך קל של הירקות. מכבים את האש.
  5. מערבבים יוגורט עם מי ורדים ומוסיפים למחבת עם הירקות. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה.
  6. מרכיבים את הביריאני ומגישים: משטחים חצי מכמות האורז בתחתית סיר ומסדרים עליו את תערובת הירקות ועליהם את האורז הנותר. מפזרים גראם מסאלה ועלי מנתה או נענע, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-5 דקות נוספות בלי להוריד את המכסה ומגישים עם בצל מטוגן.
18 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *