חיפוש מתקדם

באן מי עוף

מתכון לבאן מי עוף
צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

קשה מאוד להפיק חזה עוף עסיסי באמת. כאן זה מתאפשר בזכות צלייה בנתח אחד בחברת סויה, שום וג’ינג’ר. סלק מוחמץ, עשבים טריים וצנונית מתווספים לכריך עם טעמים נקיים ועדינים.

חומרים

למרינדה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את העוף: מערבבים את חומרי המרינדה, משרים בה את חזה העוף ומעבירים לשעתיים למקרר.
  2. מלהיטים מחבת משומנת, מוציאים את העוף מהמרינדה ומסירים ממנו את פיסות הג’ינג’ר והשום. צורבים על להבה בינונית כ-8 דקות מכל צד. לפני שמסירים מהאש יוצרים חתך בחלק העבה ביותר של הבשר ומציצים פנימה לראות אם צבעו השתנה ללבן. אם לא צולים עוד 3-2 דקות מכל צד. מצננים ופורסים.
  3. מרכיבים את הסנדוויץ: מניחים את פרוסות העוף בתוך הבגט, מפזרים קצת נענע, כוסברה, צנונית, פלפל חריף וסלק. מניחים מעל עוד שכבה של עוף ושוב עשבי תיבול, צנונית, סלק וחסה.

הפיקלס האסייתים

ירקות מוחמצים שנכבשים כבישה מהירה בחומץ אורז ממותק מוסיפים פריכות חמצמצה לכריכים. כך מכינים:

פורסים 4 גזרים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן או פורסים 2 סלקים בינוניים לטבעות דקיקות או פורסים דק 1/2 כרוב. שמים כוס מים, 2 כוסות חומץ אורז, 1 כוס סוכר ו-3 כפות מלח בסיר קטן ומביאים לרתיחה. כשהתחמיץ רותח יוצקים אותו מייד על הירקות ומשרים כשעתיים מחוץ למקרר. החמוצים ישמרו במקרר עד שבוע בצנצנת סגורה.

12 במרץ 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *