מתכון

בינג עם שמרים

ארוחת בוקר סינית כהלכתה

1,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
בינג עם שמרים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
בינג עם שמרים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

למלית ים תיכונית חריפה ומלאת עוקץ: ניתן לטגן נקניקיות מרגז במחבת פסים לוהטת ובדקת הטיגון האחרונה מניחים פרוסת גאודה עיזים,2-3 כפות אריסה וכף עלי אורגנו טריים.

גיוון: את האריסה אפשר להטמיע כבר בשלב הרידוד של הבצק כמו ביתר מתכוני הבינג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לטיגון:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים קמחים, סוכר, מלח, 1/4 כוס שמן, שמרים ואבקת חלב בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך דקה עד שהשמן נטמע בתערובת. מוסיפים מים חמימים תוך כדי לישה ולשים דקה לאיחוד המסה. מוסיפים מים קרים ולשים עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ואלסטי שמתלפף סביב הוו. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה בטמפ' החדר.

ממלאים את הלחמים, מעצבים ומטגנים:

2

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מקמחים אותו ולשים בידיים במשך דקה. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים כל אחד לריבוע הכי דק שאפשר (עובי 3-2 מ"מ).

3

מורחים 2 כפות שמן על פני כל ריבוע ומגלגלים לגליל ארוך. מניחים את הגליל על התפר ומגלגלים את קצות הגליל כלפי פנים ליצירת שני שבלולים שנפגשים במרכז (כמו אוזני פיל או דקליות). מניחים שבלול אחד על השני ומשטחים מעט בעזרת היד. מפזרים קמח על הבצק ומרדדים לדיסק בעובי 1/2 ס"מ.

4

מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.

5

מחממים מחבת עם ממש מעט שמן (1/2 כף לכל בינג) ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות מכל צד עד שהלחם מזהיב יפה ומבושל בפנים.

6

רצוי לאכול מייד, אבל אפשר גם לעטוף את המאפים בניילון נצמד ולשמור במקרר. מחממים במחבת יבשה.