חיפוש מתקדם

בית לזית

(1 חוות דעת)
מתכון לבית לזית
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

זיתים עטופים בבצק מלווים את ילדי ישראל מאז שנות ה-70. בגרסה של בת חן הבצק פריך יותר כי היא מחליפה את החמאה בשמן. הילדים ייהנו לא רק לאכול, אלא גם להכין בעצמם את הכדורונים

חומרים

לבצק:
למלית:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.
  3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום.
  4. אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.
  5. שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר או עד 3 חודשים בהקפאה. מפשירים שעה בטמפ’ החדר ומחממים 3 דקות ב-180 מעלות.
20 בנובמבר 2016
תגובות

תגובות (2)

  • דנה 14 במרץ 2017 19:39 השב

    איך ניתן פרווה?

  • אנונימי 29 במאי 2017 22:35 השב

    במשך למעלה משעה עירבבתי במיקסר ובסוף לא יצא כלום!!!
    מתכון נוראי שסתם גומר את המוצרים בבית!!!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *