חיפוש מתקדם

בלונדיז פטל, שוקולד לבן ומקדמיה

מתכון לבלונדיז פטל, שוקולד לבן ומקדמיה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

יש כאלה שחושבים שבראוניז משוקולד לבן הם בכלל לא בראוניז. כנראה טרם יצא להם לטעום את הבולנדות של הקונדיטורית דליה רנו ( שאולי אתם מכירים מ”האוסף המתוק של השולחן”). מיכל הפחיתה מכמות השוקולד הלבן והוסיפה פטל, שממתן את המתיקות של השוקולד. אפשר להמיר את המקדמיה בקשיו או בשקדים מולבנים.

חומרים

לתוספות:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים שוקולד לבן קצוץ וחמאה במיקרוגל או על באן מארי. מערבבים לתערובת אחידה.
  3. מערבלים ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות לקרם בהיר. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.
  4. מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים תמצית וניל, קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד. לא מערבבים יותר מדי, כדי שהבלונדיז לא ייצאו קשים. משטחים בתבנית.
  5. משקיעים בתערובת פטל, אגוזי מקדמיה ומטבעות שוקולד ( לא מערבבים, כדי שהפטל לא יצבע את המסה).
  6. אופים כ- 25 דקות (מומלץ לבדוק את מצב העוגה כמה דקות לפני תום האפייה). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם הננעץ במרכזה יוצא לח מאוד.
  7. מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוך. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך.
  8. שומרים בקופסה אטומה כמה ימים בטמפ' החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים.

גיוון:

בלונדיז אננס ושוקולד לבן- מחליפים את הפטל בפיסות אננס, רצוי טרי. במקום אגוזי מקדמיה מוספים עוד 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות.