טוב, זה לא ממש מתכון, כי מדובר בגלידה עם קצפת, שוקולד ובננה, אבל יש טוויסט: במקום רוטב שוקולד, מכינים קעריות שוקולד קראנצ’יות ומגישים את המנה בתוכן. התוצאה: בננה ספליט למתקדמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקעריות שוקולד:
לבננה מקורמלת:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים קעריות שוקולד:
1
ממיסים שוקולד במיקרו ומצננים תוך כדי בחישה רצופה במשך 5 דקות. מוסיפים אורז תפוח (רייס קריספיז) ומערבבים בעדינות, עד שכל הגרגרים מצופים שוקולד.
2
מחלקים את התערובת ל-4 ניירות אפייה ומשטחים ליצירת יריעות שוקולד דקיקות. מניחים כל נייר בכלי קעור, כדי שיריעות השוקולד יתפסו צורה קעורה. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים ומקלפים את ניירות האפייה.
מכינים בננות מקורמלות:
3
ממיסים סוכר במחבת ומטגנים בננות עד לקרמול.
מרכיבים את המנה ומגישים:
4
מניחים את קערות השוקולד בכלי הגשה בעלי שוליים נמוכים. מסדרים בכל קערה 3 כדורי גלידה בטעמים שונים, ומציבים את חצאי הבננות משני צידי הגלידה. מפזרים מעל שבבי אגוזים וקצפת.