חיפוש מתקדם

בננה ספליט

מתכון לבננה ספליט
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

טוב, זה לא ממש מתכון, כי מדובר בגלידה עם קצפת, שוקולד ובננה, אבל יש טוויסט: במקום רוטב שוקולד, מכינים קעריות שוקולד קראנצ’יות ומגישים את המנה בתוכן. התוצאה: בננה ספליט למתקדמים.

חומרים

לקעריות שוקולד:
לבננה מקורמלת:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים קעריות שוקולד: ממיסים שוקולד במיקרו ומצננים תוך כדי בחישה רצופה במשך 5 דקות. מוסיפים אורז תפוח (רייס קריספיז) ומערבבים בעדינות, עד שכל הגרגרים מצופים שוקולד.
  2. מחלקים את התערובת ל-4 ניירות אפייה ומשטחים ליצירת יריעות שוקולד דקיקות. מניחים כל נייר בכלי קעור, כדי שיריעות השוקולד יתפסו צורה קעורה. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים ומקלפים את ניירות האפייה.
  3. מכינים בננות מקורמלות: ממיסים סוכר במחבת ומטגנים בננות עד לקרמול.
  4. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את קערות השוקולד בכלי הגשה בעלי שוליים נמוכים. מסדרים בכל קערה 3 כדורי גלידה בטעמים שונים, ומציבים את חצאי הבננות משני צידי הגלידה. מפזרים מעל שבבי אגוזים וקצפת.