חיפוש מתקדם

בצלים ממולאים באורז, משמשים מיובשים, צנוברים ועשבי תיבול

מתכון לבצלים ממולאים באורז, משמשים מיובשים, צנוברים ועשבי תיבול
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לבצלים ממולאים באורז, משמשים מיובשים, צנוברים ועשבי תיבול
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

בגיליון מרץ התארחנו בביתה של השפית והקייטררית הוותיקה מיכל קורן, שפתחה את המטבח ואת החצר שלה וחלקה איתנו מתכונים לממולאים בלי בשר.

הממולאים‭ ‬של‭ ‬מיכל‭ ‬יכולים‭ ‬לתפקד‭ ‬גם‭ ‬כמנה‭ ‬ראשונה‭ ‬וגם‭ ‬כמנה‭ ‬עיקרית‭ ‬צמחונית‭ ‬בזכות‭ ‬טכניקות‭ ‬של‭ ‬בישול‭ ‬ארוך‭ ‬ומליות‭ ‬עשירות‭, ‬שמעניקות‭ ‬להם‭ ‬מורכבות‭ ‬ועומק.‭ ‬

המלית‭ ‬מבוססת‭ ‬על‭ ‬משמשים‭ ‬מיובשים‭ ,‬שהמרקם‭ ‬הנגיס‭ ‬שלהם‭ ‬יודע‭ ‬להחליף‭ ‬בשר‭ ‬היטב. ‬בשילוב‭ ‬עם‭ ‬תמרהינדי‭ ‬וסילאן‭ ‬נוצרת‭ ‬מנה‭ ‬עם‭ ‬קשת‭ ‬טעמים‭ ‬רחבה‭ ‬ומספקת‭.‬

חומרים

לרוטב‭:‬
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים‭ ‬את‭ ‬הבצלים‭ ‬למילוי‭:‬‭‬ יוצרים‭ ‬חתך‭ ‬אורכי‭ ‬בכל‭ ‬בצל‭ ‬ומעמיקים‭ ‬אותו‭ ‬עד‭ ‬מרכז‭ ‬הבצל‭ .‬מעבירים‭ ‬את‭ ‬הבצלים‭ ‬לסיר‭ ‬עם‭ ‬מים‭ ‬רותחים‭ ‬ומבשלים‭ ‬10‭ ‬דקות‭ ‬לריכוך‭ ‬חלקי‭.‬ מצננים‭ ‬מעט‭ ‬ומפרידים‭ ‬לגלדים‭ ‬‮-‬‭ ‬ממלאים‭ ‬את‭ ‬הגלדים‭ ‬החיצוניים‭ ‬הגדולים‭.‬
  2. מכינים‭ ‬את‭ ‬הרוטב‭:‬ מערבבים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬לאיחוד‭.‬
  3. מכינים‭ ‬את‭ ‬המלית‭:‬ מחממים‭ ‬מחבת‭ ‬עמוקה‭ ‬עם‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬ומטגנים‭ ‬בצל‭ ‬כ‭ ‬20‭-‬דקות‭ ‬על‭ ‬להבה‭ ‬נמוכה‭ ‬עד‭ ‬השחמה‭ ‬עדינה‭.‬ מערבבים‭ ‬מדי‭ ‬פעם‭.‬ מוסיפים‭ ‬אורז‭ ‬ומטגנים‭ ‬2‭ ‬דקות‭.‬ מוסיפים‭ ‬משמשים‭ ‬קצוצים‭,‬ קליפת‭ ‬לימונים‭,‬ מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬ומטגנים‭ ‬3-2‭ ‬דקות‭ ‬תוך‭ ‬ערבוב‭.‬
  4. יוצקים‭ ‬1/4‭ ‬כוס‭ ‬מהרוטב‭ ‬על‭ ‬תערובת‭ ‬האורז‭ ‬ומבשלים‭ ‬על‭ ‬להבה‭ ‬נמוכה‭ ‬וללא‭ ‬כיסוי‭ ‬כ‭ ‬6-5‭-‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהרוטב‭ ‬נספג‭ ‬באורז‭.‬ מכבים‭ ‬את‭ ‬האש‭.‬
  5. מוסיפים‭ ‬פטרוזיליה‭,‬ נענע‭,‬ צנוברים‭,‬ מלח‭,‬ פלפל‭ ‬ומיץ‭ ‬לימון‭ ‬ומערבבים‭.‬ טועמים‭ ‬ומתקנים‭ ‬תיבול‭.‬
  6. ממלאים‭ ‬את‭ ‬הבצלים‭ ‬וצולים‭:‬‭‬ מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל‭ ‬160‭-‬מעלות‭.‬
  7. ממלאים‭ ‬כל‭ ‬גלד‭ ‬בצל‭ ‬בכף‭ ‬מלית‭ ‬ומגלגלים‭ ‬לסגירה‭.‬ מניחים‭ ‬את‭ ‬הממולאים‭ ‬עם‭ ‬התפר‭ ‬כלפי‭ ‬מטה‭ ‬בצפיפות‭ ‬בתבנית‭ ‬בעלת‭ ‬שוליים‭ ‬גבוהים‭ ‬ויוצקים‭ ‬את‭ ‬יתרת‭ ‬הרוטב‭.‬ אם‭ ‬הרוטב‭ ‬לא‭ ‬מגיע‭ ‬למחצית‭ ‬גובהם‭ ‬של‭ ‬הבצלים‭,‬ מוסיפים‭ ‬מים‭ ‬עם‭ ‬מעט‭ ‬רכז‭ ‬תמרהינדי‭.‬ מכסים‭ ‬את‭ ‬התבנית‭ ‬ברדיד‭ ‬אלומיניום‭ ‬לאטימה‭.‬
  8. צולים‭ ‬כ‭‬50-‭‬ דקות‭.‬ הממולאים‭ ‬מוכנים‭ ‬כשכמעט‭ ‬כל‭ ‬הנוזלים‭ ‬נספגים‭,‬ האורז‭ ‬רך‭ ‬לחלוטין‭ ‬והבצלים‭ ‬שחומים‭.‬ מגישים‭ ‬חם‭ ‬או‭ ‬בטמפ‭' ‬החדר.

גיוון:

  • ניתן להחליף את המשמשים אוזבקיים במשמשים‭ ‬מיובשים‭ ‬רגילים‭ ‬קצוצים.
27 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *