חיפוש מתקדם

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול של התרנגול הכחול

ממולאים דורשים בדרך כלל בישול ממושך. במתכון הזה השף משתמש באורז מבושל מראש (כזה שנשאר במקרר מיום קודם), מעשיר אותו בעשבי תיבול ריחניים, חמוציות וצנוברים ומבשל את הבצלים ברוטב מתקתק של מיץ תפוחים וסילאן במשך 10 דקות(!) בלבד. זה מספיק כדי להפיק ממולאים עסיסיים הספוגים בניחוחות התבלינים.

לף בראון, בירת מנזרים בלגית, אהובה בזכות טעמי קרמל ושוקולד המודגשים בה. אין מתאימה ממנה למנת בצלים מתקתקה. יחד הן יוצרות הרמוניה של טעמים.

חומרים

למלית
לרוטב

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים הקטנים.
  2. ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים: מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל.
  3. ממלאים את גלדי הבצל במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית מהנוזלים נספגים בבצלים. מגישים חם. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.

מסעדת “התרנגול הכחול” של השף הוותיק שאול בן אדרת היא האחות הצעירה של “קימל” הפופולרית. המסעדה נמצאת במרכז מסחרי אלגנטי, בין מגדלי היוקרה של צפון תל אביב, והשף מכין בה מנות ברוח ביסטרו מחומרי גלם עונתיים. כאן תוכלו לטעום תבשיל מוח עגל בעגבניות, צ’ילי ולימון, המוגש עם טחינה ירוקה; פטה כבדי עוף בקלבדוס, דבש וריבת גזר או בוריק פריך ממולא בביצה, תפוח אדמה ותרד.

13 בפברואר 2017
תגובות

תגובות (6)

  • מיטל 21 בפברואר 2017 21:23 השב

    נראה מעולה!
    כמה אורז מבושל צריך?

    • סו גולדיאן 23 בפברואר 2017 20:31 השב

      נראה לי שנפלה טעות, וצ”ל 2 כוסות אורז מבושל, וכמות הרבה יותר קטנה של כוסברה

    • לי גיל - על השולחן 26 בפברואר 2017 12:18 השב

      היי מיטל
      המתכון תוקן, 2 כוסות אורז מבושל

  • מיה 23 בפברואר 2017 17:29 השב

    הי, הייתי רוצה להכין את המתכון לשבת. תוכלו לציין בבקשה כמה אורז צריך? תודה

  • ניר 24 בפברואר 2017 8:34 השב

    גם צנוברים קלויים וגם צנוברים לא קלויים?

  • שירה 24 בפברואר 2017 10:13 השב

    חסר מידע על כמות האורז שמוסיפים למלית…

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *