מתכון

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול של התרנגול הכחול

שף שאול בן אדרת מכין מנת ממולאים שווה ברוטב חמצמצץ-מתקתק

16,026 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2017
עלי אדמות
עלי אדמות

מסעדת "התרנגול הכחול" של השף הוותיק שאול בן אדרת היא האחות הצעירה של "קימל" הפופולרית. המסעדה נמצאת במרכז מסחרי אלגנטי, בין מגדלי היוקרה של צפון תל אביב, והשף מכין בה מנות ברוח ביסטרו מחומרי גלם עונתיים. כאן תוכלו לטעום תבשיל מוח עגל בעגבניות, צ'ילי ולימון, המוגש עם טחינה ירוקה; פטה כבדי עוף בקלבדוס, דבש וריבת גזר או בוריק פריך ממולא בביצה, תפוח אדמה ותרד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הבצלים למילוי:

1

יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים הקטנים.

ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים:

2

מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל.

3

ממלאים את גלדי הבצל במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.

4

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית מהנוזלים נספגים בבצלים. מגישים חם. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.