חיפוש מתקדם

בצלים ממולאים בפריקה, ירקות שורש וצימוקים

מתכון לבצלים ממולאים בפריקה, ירקות שורש וצימוקים
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

המילה “תוספת” קטנה על הממולאים האלה שהולכים לגנוב את ההצגה מכל מנות הבשר גם יחד.

רותם ניר, סטייליסטית מזון ובעלת מיזם האוכל kitchenette, מוכיחה איך אפשר להפוך תוספות לשיחת הערב ועל הדרך לדאוג גם לבני המשפחה הצמחונים.

רותם: “באחת הכתבות שצילמתי ל”על השולחן” לפני חמש שנים טעמתי ממולאים שבושלו ברכז רימונים. אני זוכרת את החמצמצות החדה, שהפתיעה אותי כל כך. את הבצלים שלפניכם הכנתי בהשראת אותה מנה. את הגרסה שלי אני ממלאת בפריקה, ששומרת על מרקם נגיס אחרי הבישול, ובגודיז נוספים כמו צימוקים וצנוברים. לרוטב אני מוסיפה גרגרי רימון טריים וענבים, שמוסיפים גם מתיקות וגם רעננות.”

חומרים

למלית:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1.  מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.
  2. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים הקטנים.
  3. ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים: מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה.
  4. משמנים סיר רחב בשמן זית ומרפדים בעלי סלרי. ממלאים את גלדי הבצל במלית ומסדרים בצורה צפופה בסיר. מפזרים עליהם שום, ענבים ועלי נענע. יוצקים מעל את שאר חומרי הרוטב למעט מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה עד שהבצלים רכים ורוב הנוזלים נספגים.
  6. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-15 דקות ללא כיסוי עד שהרוטב מסמיך.
  7. מעבירים לצלחת הגשה. מזלפים רוטב, מפזרים גרגרי רימון ומגישים.
14 בספטמבר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *