מתכון

בצק בסיסי לפיצה שאופים מראש

זה אולי לא המתכון הזריז ביותר, אבל הוא מבטיח פיצה ביתית מופלאה. וגם: רוטב העגבניות האולטימטיבי

5,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פיצה עם רוטב עגבניות. צילום: Shutterstock
פיצה עם רוטב עגבניות. צילום: Shutterstock

גבינה
הכי מומלצת היא כמובן המוצרלה. כדורי המוצרלה במים יקרים יותר ומפרישים נוזלים רבים, לכן עדיפה המוצרלה היבשה, שאותה אפשר לקנות גם מגוררת. אפשר להשתמש גם בגבינות צאן, בולגרית, או פרמזן. תוספות כיד הדמיון וכושר האלתור, מירקות קלויים או מטוגנים ועד פרוסות בשר מעושן או כבוש, דגים מומלחים, פירות ים ועוד.

גיוון: במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב-15 גרם שמרים טריים.

אולי יעניין אתכם גם: מתכון בסיסי לפיצה שאוכלים מיד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מכניסים לסיר את כל המרכיבים. מבשלים מכוסה כשעתיים על אש קטנה.

2

מנקזים נוזלים עודפים (אם יש) ומרסקים במטחנת מסננת ידנית (מולין). מטחנה זו לא חותכת את העגבנייה, אלא מועכת אותה ומסננת את הקליפות.

3

טועמים ומתבלים שוב. את העודפים אפשר לאחסן בצנצנות מעוקרות (עד שנה), במקרר (5 ימים) או במקפיא (עד חודשיים).

מכינים את הבצק:

4

מחממים חלב עד שהוא פושר, ומורידים מהאש.

5

ממיסים בחלב שמרים וסוכר, מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-10 דקות, ונותנים לשמרים להתחיל לעבוד.

6

שמים את תערובת השמרים בקערת מיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים. לשים עד לקבלת בצק כ-10 דקות.

7

מקמחים את הבצק, עוטפים במגבת לחה, ומתפיחים כשעה.

8

לאחר שהבצק תפוח היטב, לשים אותו מעט להוצאת האוויר, ומחלקים לשלושה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.

9

מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.

10

מחממים תנור ל-250 מעלות.

11

מרדדים כל כדור לעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים תוספות ואופים 12-10 דקות, עד שהבצק אפוי מלמטה.