חיפוש מתקדם

בצק עלים במילוי נקטרינה וגבינת עיזים

מתכון לבצק עלים במילוי נקטרינה וגבינת עיזים
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

עובדים עם בצק מוכן וגבינת סנט מור איכותית ומקבלים פינוק מרשים בלי להתאמץ.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים 24 עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
  3. מניחים פלח נקטרינה ו-1/2 פרוסת סנט מור במרכז עיגול בצק ומפזרים עלי תימין ומעט מלח גס. מברישים את שולי העיגול בחלמון, מכסים בעיגול בצק נוסף, מהדקים היטב ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר עיגולי הבצק.
  4. מברישים במעט חלמון ומפזרים גבינה מגוררת.
  5. אופים 25-20 דקות עד להזהבה.
אפייה יצירתית

 

גיוונים:

לבורקס מתקתקים: מקפיצים את פלחי הנקטרינה עם 2-1 כפות סוכר חום עד להמסה.
לבורקס מתוקים: מחליפים את הגבינה בקוביית שוקולד ומוותרים על הפרמז’ן. אחרי האפייה והצינון מפזרים אבקת סוכר.