חיפוש מתקדם

בצק פריך מושלם

מתכון לבצק פריך מושלם
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לבצק פריך מושלם
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לבצק פריך מושלם
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

סיון שטרנבך היא קונדיטורית וקרמיקאית, שמנהלת בלוג אוכל מצליח. אפילו ההססן בבשלנים יתחבר לאוכל הישיר, הפשוט והיצירתי שלה. היא פגשה את הבצק הפריך של מרתה סטיוארט לפני 20 שנה ומאז הם יחד. זהו בצק פריך מושלם: הוא פריך, חמאתי וטעים להפליא ויצטיין גם במתוקים וגם במלוחים. הטריק הוא לעבוד איתו נכון: מקפידים על סביבה צוננת ככל האפשר, לא מעבדים יותר מדי (כך שממש אפשר לראות בתוכו את גושי החמאה שלא נמסו) ומכניסים אותו לתנור כשהוא קר – ישירות מהמקרר או מהמקפיא.

חומרים

אופן ההכנה

  1.  מערבבים קמח, סוכר ומלח במעבד מזון.
  2.  מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים ב-3-2 פולסים לקבלת פירורים גסים.
  3.  מוסיפים מים ומעבדים ב-4-3 פולסים קצרים רק לקבלת בצק.
  4.  מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומועכים כל אחד לדסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד 24 שעות או לחודש במקפיא.
13 בספטמבר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *