חיפוש מתקדם

בקלאווה אגוזים

מתכון לבקלאווה אגוזים

צילום סטילס ווידאו: FOO-FOOD.com

צורת הקיפול המיוחדת מפיקה בקלאוות עדינות, יפות למראה ופריכות במיוחד –  עקבו אחרי הסרטון במתכון כדי ללמוד את צורת הקיפול.

שימו לב: חשוב לעבוד במהירות כי עלי הפילו הדקיקים מתייבשים במהירות והופכים שבירים. אפשר גם לכסות את ערימת הדפים במגבת בזמן העבודה.

חומרים

למלית:
לזילוף:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מרסקים את כל חומרי המלית במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
  3. פורשים את ערימת עלי הפילו על משטח העבודה ומקפלים באלכסון לקבלת משולש. מסירים בעזרת סכין חדה את הרצועה שנותרה בצד.
  4. פורשים שוב את ערימת העלים – עכשיו יש להם צורה של ריבוע. חוצים באלכסון את הריבוע לשתי ערימות של משולשים. מניחים ערימה אחת על גבי השנייה בחפיפה. אפשר לכסות את הערימה במגבת למניעת ייבוש.
  5. מניחים בכל פעם משולש בצק אחד על משטח העבודה כך שהקודקוד מופנה אלינו ומברישים בחמאה מומסת בנדיבות. מכווצים את המשולש כמו בד מכיוון הקודקוד לכיוון החלק הרחב כך שמתקבל מעין פפיון. מניחים את שולי הפפיון זה על זה.
  6. מניחים כף מהמלית בקצה המלבן שקרוב אלינו ומגלגלים לצורת סיגר רק עד שמתקרבים לקפלים העליונים. הופכים את המאפים ומניחים בתבנית.
  7. אופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מצננים כמה דקות ומזלפים דבש.
  8. רצוי להגיש באותו יום, אך אפשר לשמור עד יומיים בכלי אטום בטמפ' החדר.