חיפוש מתקדם

בראוני-בייגלה

מתכון לבראוני-בייגלה
מילים: אולגה טוכשר | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מתכון לבראוני-בייגלה
מילים: אולגה טוכשר | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

הבראוניז האלה זכו בתואר “מתכון החודש” של גיליון האפייה 2016 בכתבת הבראוניז המושחתים של נעמה גאון .

נעמה: “הבראוניז האלה הם מחווה לחטיף האהוב עלי ומדגימים את השילוב האולטימטיבי בין מתוק למלוח. הבייגלה משתלבים גם בתחתית וגם בעיטור והם מעניקים לבראוניז טעם קלוי מיוחד. להכנת הבסיס הפריך חשוב לטחון את הבייגלה כמה שיותר דק.”

חומרים

לבסיס בייגלה:
לבראוניז:
לעיטור:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את בסיס הבייגלה: טוחנים בייגלה במעבד מזון לאבקה דקה. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים.
  3. משטחים 2/3 מהתערובת בתבנית בעזרת הידיים או תחתית של כוס.
  4. אופים 20-15 דקות להשחמה והתייצבות. מצננים.
  5. מכינים את הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי וטורפים בעזרת מטרפה לתערובת חלקה.
  6. מנפים פנימה קקאו וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים ביצים אחת-אחת וטורפים להיטמעות. מוסיפים סוכר וקפה וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. מוסיפים קמח ומלח וטורפים לאיחוד.
  7. משטחים את תערובת הבראוניז על בסיס הבייגלה האפוי. מפזרים מעל את יתרת תערובת הבייגלך ויוצרים מראה משויש בעזרת סכין.
  8. אופים 30-25 דקות עד שנוצר קרום אטום על פני הבראוניז וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח מאוד. מקפיאים למשך שעתיים לפחות.
  9. מחלצים את משטח הבראוניז מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים אותם בעזרת סכין חדה.
  10. מעטרים: טובלים בייגלך בשוקולד מומס, מניחים על נייר אפייה ומצננים 5 דקות עד שהשוקולד מתקשה. מעטרים את ריבועי הבראוניז בבייגלך המצופים.
  11. הבראוניז נשמרים עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר או עד 3 שבועות במקפיא.

גיוונים:

  • ניתן להחליף את האספרסו ב-1 כפית קפה נמס מומסת ב-2 כפות מים רותחים.
תגובות

תגובות (11)

  • הילה 28 במאי 2016 21:03 השב

    נראה מעולה
    מה זה ה”רוטב” הצהוב שמעל הבראוניז ונוזל באופן מגרה??
    זה לא מופיע במתכון

    • לי גיל - על השולחן 29 במאי 2016 11:28 השב

      זה שוקולד לבן מקורמל, שהמתכון שלו מופיע בגיליון

  • גלי 29 במאי 2016 17:28 השב

    השילוב של מתוק-מלוח הוא מאלף!
    אני חשבתי שהקרם מלמעלה זה חמאת בוטנים.
    מה דעתכם, חמאת בוטנים דלילה תתאים פה, לא?

    • לי גיל - על השולחן 29 במאי 2016 20:38 השב

      אין סיבה שלא 🙂

  • סיון 27 ביוני 2016 9:34 השב

    המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת?

    • ליאת על השולחן 27 ביוני 2016 11:03 השב

      היי סיון,
      כן, המתכון מתאים לתבנית אחת.

  • מיטל 11 ביולי 2016 22:33 השב

    אני רוצה להכין מראש ולהקפיא, באיזה טמפרטורה כדאי להגיש? האם צריך לחמם את העוגה? סליחה על הבורות…. 🙂

    • ליאת על השולחן 12 ביולי 2016 11:28 השב

      היי מיטל,
      את תמיד מוזמנת לשאול כל דבר בחופשיות 🙂
      לגבי הבראוניז, רצוי להגיש אותו בטמפ’ החדר. בהצלחה!

      • מיטל 12 ביולי 2016 22:57 השב

        תודה רבה!

  • אורטל 3 באוגוסט 2016 12:39 השב

    האם אפשר להחליף את האספרסו במרכיב אחר? תודה מראש! 🙂

    • ליאת על השולחן 3 באוגוסט 2016 13:11 השב

      היי אורטל,
      אם את רוצה לוותר על הקפה את יכולה פשוט לא להשתמש או להחליף בקפה נמס רגיל או ליקר קפה (בייליס).

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *