מתכון

ברווז צלוי עם תבלינים ודבש

ארוחת ליל הסדר היא הזדמנות לבשל עם חומר גלם ייחודי ומרשים כמו ברווז שלם, עטוף בשמיכת תבלינים וירקות

36,747 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדבש מתובל:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-130 מעלות.

צולים צלייה ראשונה:

2

שמים בתבנית עמוקה או בכלי חרס שמן זית, בצלים, כרוב, ציפורן, מקל קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. יוצקים יין ומניחים מעל את הברווז. מערבבים בקערה קטנה דבש, זרעי שומר, זרעי חרדל, קינמון, פלפל חריף, הל, מלח ופלפל שחור. מברישים את הברווז בדבש המתובל. צולים בתנור כשעתיים וחצי. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.

מוסיפים ירוקים וממשיכים לצלות:

3

מוסיפים לתבנית בצל ירוק, אפונה ונענע וצולים עוד כ-20 דקות. מוציאים ומשהים 15 דקות לפני ההגשה.

4

אפשר לצלות את הברווז צלייה ראשונה (שעתיים וחצי) יום מראש ולהשלים בסמוך להגשה.