חיפוש מתקדם

ברווז צלוי עם תבלינים ודבש

מתכון לברווז צלוי עם תבלינים ודבש
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

אביב שמח ומלא בטעמים עם טיב טעם: שוק טלה שחומה עם תערובת עשבי תיבול פריכה, גלילת עוף עם מלית עשירה או סלמון עסיסי בעיצוב יצירתי. שולחן החג שלכם הולך לקבל זריקת טעם וצבע בזכות חומרי הגלם המשובחים שמציעה טיב טעם: דגים טריים, נתחי בשר איכותיים ובעלי כנף מגוונים, אליהם צירפנו הפעם שפע ירקות עונתיים ועשבי תיבול ריחניים, שהוסיפו לשולחן החג שלנו חיוניות רעננה.

ברווז שלם הוא מנה לא שגרתית, שמתאימה מאוד למרכז שולחן החג. צלייה איטית בדבש ותבלינים מחמיאה מאוד לטעמו הבשרני, ואילו תוספת הירקות בסוף הצלייה תורמת רעננות.

חומרים

לדבש מתובל:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-130 מעלות.
  2. צולים צלייה ראשונה: שמים בתבנית עמוקה או בכלי חרס שמן זית, בצלים, כרוב, ציפורן, מקל קינמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. יוצקים יין ומניחים מעל את הברווז. מערבבים בקערה קטנה דבש, זרעי שומר, זרעי חרדל, קינמון, פלפל חריף, הל, מלח ופלפל שחור. מברישים את הברווז בדבש המתובל. צולים בתנור כשעתיים וחצי. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.
  3. מוסיפים ירוקים וממשיכים לצלות: מוסיפים לתבנית בצל ירוק, אפונה ונענע וצולים עוד כ-20 דקות. מוציאים ומשהים 15 דקות לפני ההגשה.
  4. אפשר לצלות את הברווז צלייה ראשונה (שעתיים וחצי) יום מראש ולהשלים בסמוך להגשה.