חיפוש מתקדם

ברוקולי סיזר

מתכון לברוקולי סיזר
צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

“מאז הביקור האחרון שלי בארה”ב אני מאוהבת בברוקולי חי. האמת היא שאם הוא טרי-טרי, אין כל צורך לחלוט או לבשל אותו — פשוט לחתוך קטן ולתבל היטב”. במנה הזאת הוא זוכה לרוטב קיסר עוצמתי.

חומרים

לקרוטונים:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים קרוטונים: מערבבים קוביות ג'בטה עם שמן זית בקערה ומפזרים בתבנית.
  3. אופים 10-8 דקות עד שקוביות הלחם זהובות. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
  4. מכינים את הרוטב: שמים חלמון, חרדל, אנשובי, מיץ לימון, חומץ ושום במעבד מזון ומערבלים למרקם חלק. מוסיפים שני סוגי שמן בזילוף דק תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
  5. מרכיבים את הסלט: מערבבים ברוקולי, קרוטונים, פרמזן ורוטב בקערה גדולה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מייד.