חיפוש מתקדם

בריוש במילוי קרם שקדים

מתכון לבריוש במילוי קרם שקדים
צילום: דניאל לילה
מתכון לבריוש במילוי קרם שקדים
צילום: דניאל לילה

בן עמי ברתיני-שביט מביא את הגרסה האלמותית שלו לבריוש וממלא אותה בקרם חלק של שקדים ורום

חומרים

לבצק:
למלית שקדים:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים לבצק למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים חמאה בהדרגה, בכל פעם 3-2 קוביות קטנות, ולשים עד שהיא נטמעת בבצק.
  2. לשים עוד 5 דקות אחרי שכל החמאה נטמעת בבצק. מכסים ושמים במקרר למשך הלילה.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים למקרר עד השימוש.
  4. מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-10 כדורים, ומרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בעובי 5 מ”מ, אורך 12 ס”מ ורוחב 6 ס”מ.
  5. מורחים על כל מלבן כ-60 גרם קרם שקדים. מקפלים את 2 הרבעים החיצוניים של המלבן פנימה, עד שהם נפגשים במרכז. את המלבן שהתקבל מקפלים לשניים לאורכו.
  6. את המלבן החדש שנוצר מקפלים שוב לשניים לרוחבו.
  7. מכניסים בעדינות את מלבני הבצק שהתקבלו לתוך תבניות בריוש או לקוקוטים אישיים חד-פעמיים, כך שהשוליים מבצבצים. מניחים בצד עד שהם מכפילים את נפחם (כחצי שעה).
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מברישים את הבריושים בביצה, ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.