חיפוש מתקדם

בריק מוסר ים

מתכון לבריק מוסר ים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לבריק מוסר ים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לבריק מוסר ים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לבריק מוסר ים
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

חן: “בעיני הבריק הוא אחד מפלאי תבל. הוא קל להכנה, המרכיבים שלו פשוטים וזמינים ועדיין כל ביס מלא בטעם ותחכום. הכרתי אותו בתור ילדה והוא מלווה אותי מאז. התחלנו עם המלית הקלאסית של ביצה רכה, ואז המשכנו (כמו תמיד) לשחק. המלית החביבה עלינו כרגע היא דג, תפוח אדמה, כוסברה וביצה. אחלה דרך להרגע ביום שישי עד שמגיע הקידוש. ההכנה של הבריק מהירה, אבל דורשת סידור של כל המרכיבים מראש על שולחן העבודה משום שהכל קורה מהר”. מגישים עם פלפל צ’ומה (מתכון בהמשך).

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הדג למלית: מחממים שמן זית וענף תימין במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים דג ומטגנים 2 דקות מכל צד.
  2. מפוררים את הדג לפיסות בשרניות.
  3. ממלאים ומטגנים: מחממים שמן לטיגון בסיר רחב (שקוטרו לפחות כקוטר עלי הבריק). בודקים אם השמן חם דיו כאשר זורקים לתוכו עלה כוסברה וסביבו נוצרות בועיות רוחשות. אם העלה מתכווץ מיד ונשרף, צריך לצנן מעט את השמן.
  4. מניחים עלה בריק על צלחת עמוקה ומורחים על חצי שטחו מחית תפוחי אדמה מהמרכז כלפי חוץ. מניחים כמה פיסות דג ושוברים עליו ביצה. מפזרים כוסברה, ממליחים ומפלפלים וסוגרים את העלה (קל יותר לקפל את הצד שעליו מחית תפוחי האדמה).
  5. מטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים בעזרת כף מחוררת או מלקחיים ואוכלים חם. אם הסיר רחב דיו, מטגנים 2 בריקים בכל פעם.

מתכון על הדרך: פלפל צ’ומה של דודה לימור

חן: “פלפל צ’ומה הוא תמצית המטבח הטריפולטאי. בתור חצי טריפוליטאית הייתי אמורה לגדול על ברכיו, רק שאצלנו המטבח התוניסאי השתלט (כיאה לעדה העקשנית בתבל). את ממרח הפלפל צ’ומה זכיתי לטעום רק לפני שנה, כשדודה לימור הגיעה לביקור עם צנצנת. אלון נפל שבוי בביס הראשון, לי לקח קצת יותר זמן אבל בסוף זה קרה. עכשיו הצ’ומה הוא תושב קבע במקרר והוא הולך נהדר עם הכל, מבטיחה.” כך מכינים צנצנת בנפח כ-200 גרם: כותשים במכתש ועלי או מערבבים בקערה בעזרת כף עץ 3 כפות פפריקה מתוקה, ½1 כפות פפריקה חריפה, כפית קימל טחון, 1/2 כפית כמון, כפית מלח (שטוחה), מעט פלפל שחור, 1/3 כוס מיץ לימון טרי, 1/4 כוס שמן קנולה ו-12-10 שיני שום כתושות עד לקבלת משחה גסה. אם המשחה לא מתאחדת או מוצקה מדי, מוסיפים 3-2 כפות מים.

27 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *