חיפוש מתקדם

גאלט‭ ‬גבינות, ‬אגוזים‭ ‬וענבים

מתכון לגאלט‭ ‬גבינות, ‬אגוזים‭ ‬וענבים
צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

גאלט‭ (‬galette‭) ‬הוא‭ ‬מאפה‭ ‬שטוח‭ ‬שדומה‭ ‬לטארט,‭ ‬אבל‭ ‬הרבה‭ ‬יותר‭ ‬פשוט‭ ‬להכנה‭ ‬‮-‬‭ ‬מרדדים‭ ‬בצק‭ ‬פריך‭ ‬מוכן‭ ‬וממלאים‭ ‬בכל‭ ‬מלית‭ ‬שאוהבים. ‬כאן‭ ‬בחרנו‭ ‬מלית‭ ‬מפנקת‭ ‬במיוחד‭ ‬המשלבת‭ ‬בין‭ ‬גבינות‭ ‬פיקנטיות, ‬אגוזים‭ ‬פריכים‭ ‬וענבים‭ ‬מתוקים‭ ‬של‭ ‬ראשית ‬הקיץ‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. ממיסים‭ ‬חמאה‭ ‬במחבת, ‬מוסיפים‭ ‬בצל‭ ‬ומטגנים‭ ‬5‭ ‬דקות‭ ‬להזהבה. ‬מצננים‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. ‬מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-180 ‬מעלות‭ ‬ומרפדים‭ ‬תבנית‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. מרדדים‭ ‬מעט‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬לעיגול‭ ‬בקוטר‭ ‬של‭ ‬כ-29 ס”מ. ‬מניחים‭ ‬עליו‭ ‬כלי‭ ‬עגול‭ ‬בקוטר‭ ‬28‭ ‬ס”מ (צלחת הפוכה או תבנית אפייה) וחותכים את הבצק לעיגול מדויק.‭
  4. מעבירים‭ ‬את‭ ‬עיגול‭ ‬הבצק‭ ‬לתבנית‭ ‬ומפזרים‭ ‬מעל‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ ‬המטוגן‭.‬ משאירים‭ ‬שוליים‭ ‬של‭ ‬3-2‭ ‬ס”מ‭ ‬ללא‭ ‬מלית‭.‬ מפזרים‭ ‬גבינות, ענבים‭,‬ רוזמרין‭ ‬ואגוזים‭ ‬וסוגרים‭ ‬את‭ ‬שולי‭ ‬הבצק‭ ‬בצורה‭ ‬חופשית, כך‭ ‬שיעטפו‭ ‬חלקית‭ ‬את‭ ‬המלית.
  5. אופים‭ ‬30‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהבצק‭ ‬מזהיב‭ ‬קלות‭ ‬והגבינה‭ ‬מבעבעת. ‬מגישים‭ ‬מייד‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מגוונים‭ ‬במליות:‭ ‬מחליפים‭ ‬את‭ ‬הענבים‭ ‬ב-2 ‬אגסים‭ ‬נקיים‭ ‬מליבה‭ ‬ופרוסים‭ ‬דק; ‬מחליפים‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ 2-ב ‬גבעולי‭ ‬כרישה (החלק הבהיר) פרוסים דק ומטוגנים. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

גיוונים:

  • במקום גבע פרמזן אפשר להשתמש גם בפקורינו תנובה, מגוררת.
  • את הבולגרית אפשר להחליף בפטה כבשים.