חיפוש מתקדם

גראטן טבעוני של ירקות וטופו בבשאמל שקדים

מתכון לגראטן טבעוני של ירקות וטופו בבשאמל שקדים
צילום: עודד מרום | סגנון: עמית פרבר

ההבדל בין “פושטידה” לפשטידה מתחיל בגישה: אפשר להכין אותה מקוטג’ ושאריות, ואפשר גם ליצור פשטידות עם קצת יותר סטייל והרבה יותר טעם. בשאמל השקדים מצליח לתת מרקם קרמי, ויחד עם הטופו נוצרת איכות עשירה וכמעט חלבית, שנמסכת לתוך הירקות והיא אפילו יותר טובה ביום שאחרי.

חומרים

לפירורי לחם מתובלים:
לבשאמל שקדים:
לטופו:
לגראטן:

אופן ההכנה

  1. מכינים פירורי לחם מתובלים: מערבבים את כל החומרים.
  2. מכינים בשאמל שקדים: מחממים חלב שקדים וקורנפלור בסיר קטן 4-3 דקות על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב בכף עץ עד שחלב השקדים מסמיך מעט. מסירים מהכיריים ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
  3. מכינים את הטופו: מערבבים את כל החומרים.
  4. מכינים את הארטישוק: חולטים ארטישוקים בשפע מים רותחים עם שני חצאי לימון כ-4 דקות לדרגת אל-דנטה. אם משתמשים בארטישוק קפוא, חולטים רק 2 דקות (ארטישוק משומר אין צורך לחלוט).
  5. מרכיבים את הגראטן ואופים: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  6. מפזרים בתבנית 3 כפות פירורי לחם מתובלים. מסדרים עליהם פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחת, מטפטפים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח. מסדרים מעל פרוסות בטטה גם בשכבה אחת, מפזרים פלפל חריף, מעט שמן זית ומלח. דוחסים לאורך הדפנות ולכל גובהן תפוחי אדמה מגוררים ליצירת שוליים (הבסיס של פרוסות הבטטה ותפו"א יעזור לייצוב).
  7. מעל הבטטה מפזרים תערובת טופו, עגבנייה, 2 כפות פירורי לחם מתובלים, ומסדרים שכבת עלי מנגולד, שכבת ארטישוק ושכבת כרובית. יוצקים מעל את בשאמל השקדים ומפזרים 3 כפות פירורי לחם מתובלים.
  8. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי. מסירים את הכיסוי ואופים כ-45 דקות עד שעה נוספות להשחמה. מגישים חם.