חיפוש מתקדם

דג במיסו

מתכון לדג במיסו
צילום: אילון פז | סגנון: אוריה גבע

המטבח היפני הביתי שונה מאוד מזה של המסעדות היפניות. אין בו סושי ואין להטוטי דגים, אלא אוכל צנוע ובריא, שמצליח להיות גם אלגנטי וטעים להפליא. אוריה גבע מביאה את הטעמים של הבית היפני למטבח הישראלי.

מכינים רוטב מיסו לבן ומבשלים בו פילטים של דגים לבנים וירקות ירוקים. במקום באק צ’וי אפשר להשתמש בתרד, במנגולד או בכל ירוק שאוהב בישול קצר וכל פטרייה אסיאתית כמו אנוקי או שימג’י.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה סאקה, סויה, מירין, אבקת סוכר, שום וג’ינג’ר במחבת רחבה ומערבבים.
  2. מוסיפים מיסו ופטריות, מחזירים לרתיחה עדינה ומוסיפים את הדג. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 15-10 דקות עד שהדג מוכן במרכזו. לקראת תום הבישול מוסיפים עלי באק צ’וי או תרד.
  3. מגישים על אורז מאודה.
16 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *