300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

דג שלם צלוי ברוטב עגבניות ותמרהינדי - על השולחן
חיפוש מתקדם

דג שלם צלוי ברוטב עגבניות ותמרהינדי

מתכון לדג שלם צלוי ברוטב עגבניות ותמרהינדי
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הזרעים הנוצצים של העגבניות מוסיפים יופי ורעננות למאפים ומסוגלים גם לכבוש דגים. הבשר העסיסי שלהן נמס לתוך רטבים חמוצים-מתוקים, שעוטפים מלאי קופטה ודג תאילנדי, ואם אתם רוצים להתענג עליהן גם בחורף – אפשר לכבוש אותן או להכין רוטב עגבניות למזווה. סבינה ולדמן מלהטטת עם עגבניות קיץ. לתמרהינדי ועגבנייה יש מאפיינים דומים – בשניהם יש משחק בין מתיקות לחמיצות, רק שאצל העגבנייה הוא עדין ואילו אצל התמרהינדי הוא קיצוני וגועש. מכיוון שאת התמרהינדי ממילא חייבים לדלל הכי נכון לעשות זאת בעזרת עגבניות, שמורידות לו טיפה את הווליום אך לא גורמות לטעמיו ללכת לאיבוד. התערובת של שניהם משמשת כאן כרוטב לדג. חשוב להקפיד שבמהלך המילוי המלית לא תרטיב את עור הדג. הוא חייב להישאר יבש כדי שבצלייה יהפוך לפריך ושחום.

חומרים

למלית:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. חורצים 3 חריצים אלכסוניים משני צידי הדג במרווחים שווים. עומק החריצים צריך להגיע עד האדרה. מתבלים במלח.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים וממלאים את בטן הדג והחריצים שיצרנו בכמות נדיבה. טופחים על הדג עם נייר סופג כדי להיפטר מנוזלים עודפים. מעבירים למקרר לשעה.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים ג'ינג'ר, שום, צ'ילי, למון גראס, פלפל שחור וכוכבי אניס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. אם השום מתחיל להיחרך, מנמיכים את הלהבה. מוסיפים עגבניות ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה כ-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
  4. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מורידים מהכיריים ומתקנים תיבול.
  5. צולים את הדג ומגישים: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מעבירים את הדג לתבנית וצולים כ-10 דקות. הופכים את הדג וצולים כ-10 דקות נוספות עד שהוא משחים והעור הופך פריך (גם אם העור לא משחים דיו, אל תצלו יותר מ-10 דקות בכל צד, אחרת הדג ייתייבש).
  7. ‏מעבירים את הדג הצלוי לצלחת הגשה. מחממים את הרוטב ויוצקים על הדג. מערבבים עשבי תיבול ובצל ומפזרים על הדג. מגישים עם ליים בצד.

אין לכם עגבניות טריות?
בעולם אידיאלי היינו תמיד קונים עגבניות בשלות, מתוקות ועסיסיות, אבל בעולם האמיתי אפילו בקיץ לא תמיד אפשר למצוא את מבוקשנו, ובטח כאשר מסתיימת עונת עגבניות השדה. כאן נכנסים לתמונה שימורי העגבניות האיכותיים שמגיעים מאיטליה ומיוצרים מעגבניות שנקטפות בשיא עונתן (המותג האהוב עלינו הוא Mutti). בכל המתכונים בכתבה אפשר להשתמש גם בעגבניות משומרות. אבל כאשר משתמשים במשומרות, תמיד כדאי להוסיף 3-2 עגבניות טריות קצוצות כדי לתת זריקת רעננות.

גיוון: אם אין ליים אפשר להחליף בלימון.

14 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים