חיפוש מתקדם

דונאטס אפויות

מתכון לדונאטס אפויות

צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

כשאנחנו חושבים על הכנת סופגניות, אנחנו יכולים להריח את השמן המיטגן. מתברר שזה לא חייב להיות כך.

חומרים

  • 700 גרם (5 כוסות) קמח
  • 420 גרם (¾1 כוסות) חלב
  • 50 גרם (שקית או קוביה) שמרים טריים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  2. לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4-3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

גיוונים:
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.

כמו בתמונה: אייסינג
רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.

10 בדצמבר 2016
תגובות

תגובות (1)

  • .. 9 בדצמבר 2016 15:01 השב

    יצא ממש לא טוב… יצא מאוד דחוס ולא אוורירי וטעים. לא ממליצה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *