חיפוש מתקדם

דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית

מתכון לדלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית
צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

סלט‭ ‬בריא‭ ,‬ססגוני‭ ‬וקראנצ’י‭ ‬עם‭ ‬גבינה‭ ‬עדינה‭ ‬דלת‭ ‬שומן‭ ‬ורוטב‭ ‬מפנק‭.‬ יחד‭ ‬עם‭ ‬הדלורית‭ ‬הצלויה‭ ‬מתקבלת‭ ‬מנה‭ ‬משביעה‭ ‬ועשירה‭ ‬במיוחד. ‬שימו‭ ‬לב:‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הסלט‭ ‬עם‭ ‬הקינואה‭ ‬בעודה‭ ‬חמה‭ – ‬כך‭ ‬חומרי‭ ‬הטעם‭ ‬נספגים‭ ‬בו‭ ‬היטב‭ ‬והטעם‭ ‬משתבח.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-180 מעלות‭ ‬ומרפדים‭ ‬תבנית‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬
  2. מכינים‭ ‬את‭ ‬הדלוריות:‭ ‬מניחים‭ ‬חצאי‭ ‬דלוריות‭ ‬בתבנית‭ ,‬מתבלים‭ ‬בפלפל,‭ ‬תימין‭ ‬ובחצי‭ ‬מכמות‭ ‬השום‭ ‬הכתוש‭.‬ מזלפים‭ ‬כף‭-‬שתיים‭ ‬שמן‭ ‬זית‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. צולים‭ ‬40-30‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהדלוריות‭ ‬מתרככות‭ ‬ומזהיבות‭.‬‬‬‬‬‬‬‬
  4. מכינים‭ ‬את‭ ‬המלית‭ ‬וממלאים:‭ ‬מביאים‭ ‬לרתיחה‭ ‬סיר‭ ‬עם‭ ‬הרבה‭ ‬מים‭ ‬ומבשלים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭ ‬כמו‭ ‬שמבשלים‭ ‬פסטה‭ ‬במשך 15-12‬ דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שהגרגרים‭ ‬שקופים‭ ‬ורכים‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  5. מעבירים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭ ‬לקערה‭ ‬ובעודה‭ ‬חמה‭ ‬מוסיפים‭ ‬גזר‭ ‬ומתבלים‭ ‬בשמן‭ ‬הזית‭ ‬שנותר‭.‬ מצננים‭ ‬ומאווררים‭ ‬את‭ ‬הגרגרים‭ ‬בעזרת‭ ‬מזלג‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  6. מוסיפים‭ ‬גבינה‭ ‬צפתית‭ ‬ואת‭ ‬שאר‭ ‬החומרים‭ ‬ומערבבים.‬‬‬‬‬‬‬
  7. ממלאים‭ ‬את‭ ‬חצאי‭ ‬הדלוריות‭ ‬ומגישים‭ ‬כשהדלורית‭ ‬חמה‭ ‬או‭ ‬בטמפ’‭ ‬החדר‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

גיוונים:
למנות‭ ‬אישיות‭ ‬ומעוצבות‭ ‬מחליפים‭ ‬את‭ ‬הדלוריות‭ ‬בדלעות‭ ‬ערמונים‭ ‬(מסירים‭ ‬את‭ ‬הכובע‭ ‬ומרוקנים‭ ‬את‭ ‬התוכן).‭ ‬צולים‭ ‬באותו‭ ‬אופן.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מגוונים‭ ‬בגבינות‭ ‬מחליפים‭ ‬את‭ ‬הצפתית‭ ‬בגבינת‭ ‬חמד 5%.‭ ‬‬‬‬‬‬‬‬

אפשר‭ ‬גם‭ ‬בלי‭ ‬דלורית‭ ‬סלט‭ ‬הקינואה‭ ‬טעים‭ ‬ועומד‭ ‬בזכות‭ ‬עצמו.‬

4 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *