חיפוש מתקדם

דלעת ממולאת בתבשיל בקר עם פירות מיובשים

מתכון לדלעת ממולאת בתבשיל בקר עם פירות מיובשים
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

הצלי הקבוע של ארוחת החג הופך כאן למלית מבושמת ומתקתקה. הדלעת היא ירק מצוין למילוי, מכיוון שהיא שומרת על צורתה גם לאחר הצלייה. אם לא מצאתם דלעת שלמה בקוטר המתאים, המתכון יתאים גם ל-6 דלוריות או דלעות ערמונים, שקוטמים את חלקן העליון ומרוקנים מגרעינים.

חומרים

לתבשיל הבקר:

אופן ההכנה

  1. מכינים את התבשיל: מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומניחים בסיר בינוני עם עלי דפנה ופלפל אנגלי. יוצקים מים לכיסוי + 2 ס"מ ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור ומבשלים מכוסה כשעה וחצי על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את הנוזלים.
  2. מחממים שמן בסיר אחר ומטגנים בצל כ-3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים גזר, סלרי ושום ומטגנים 5 דקות עד שהירקות מתקרמלים מעט.
  3. מוסיפים את הבשר יחד עם 2 כוסות מנוזלי הבישול ואת יתר מרכיבי התבשיל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה למחצה 30 דקות.
  4. ממלאים את הדלעת וצולים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מסירים מהדלעת כיפה בקוטר מספיק גדול, כדי שיהיה נוח לרוקן ולמלא אותה. מרוקנים את הדלעת מגרעינים, מורחים שמן זית מבפנים ומבחוץ ומתבלים במלח ופלפל. מחזירים את הכיפה ומניחים את הדלעת בתבנית.
  6. צולים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות.
  7. ממלאים את הדלעת בתבשיל, מחזירים את הכיפה וצולים עוד 45 דקות עד שהדלעת רכה והטעמים מתמזגים.
  8. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
23 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *