חיפוש מתקדם

דניס ים תיכוני עם עשבי תיבול של דומיניק קיטשן בר

מתכון לדניס ים תיכוני עם עשבי תיבול של דומיניק קיטשן בר
צילום: דניאל לילה

מנה של דניס ים תיכוני שלם, ממולא בנתחי לימון, תימין ושום, המוגש לצד תפוחי אדמה פריכים וסלט מרענן של שומר, מלפפון וארוגולה. “הקלילות של הבירה מושלמת עם העדינות של הדג, הרעננות של הסלט והחמצמצות של הלימון. הבירה הופכת הכל לעוד יותר קיצי וקליל,” אומר צרפתי.

המשחק בין מתיקות למרירות מעניק לטובורג רד טעם מורכב ועם זאת היא קלילה ומרעננת, ובדיוק בזכות זה היא מתאימה למגוון של מנות: דגים, בשרים צלויים, פסטות ועוד. 

חומרים

לדג:
לשימון:
לצ'ימיצ'ורי עשבי תיבול:
לסלט שומר:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מנקים את בטן הדג מכל החלקים הפנימיים, שוטפים את בטן הדג. וחורצים שלושה חריצים מכל צד של הדג. ממלאים את בטן הדג באופן שווה בפרוסות הלימון, השום, וענפי התימין.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים עם שמן זית. מניחים את הדג הממולא בתבנית ואופים כ-17 דקות בתנור.
  4. מכינים צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה.
  5. מכינים סלט שומר: מערבבים את כל החומרים בקערה.
  6. להגשה: מניחים את הדג האפוי בצלחת הגשה, מוסיפים בנדיבות את הצ'ימיצ'ורי עשבי התיבול על עור הדג ומגישים לצד סלט שומר.

צעד אחד לתוך “דומיניק קיטשן בר” – וההמולה של מתחם הבורסה ברמת גן נשארת מאחור. המסעדה, שנפתחה לפני חצי שנה בסמוך ל”קונדיטוריה דומיניק” הוותיקה (שחוגגת 20), היא אי של שלווה. הבעלים, דומיניק ודורית בנהיניני ועדי רוזנברג, ביקשו להציע חוויית אוכל איכותית ובר לאורך שעות היום והלילה, באזור שרוב המסעדות בו מגישות ארוחת צהריים פונקציונלית לעובדים בסביבה. על המטבח הופקד השף גיא צרפתי. תפריט הביסטרו שבנה כולל מנות פתיחה (שיכולות להפוך לנשנוש לצד המשקה) כמו חצילים מעושנים עם צ’ילי ותפוזים, סינטה כבושה מצוינת או כריך עוף ומרגז. בעיקריות תמצאו דגים ובשר עשויים בדייקנות ויש גם תפריט קוקטיילים קיצי וכיפי.