הטריק של מריו בטאלי לאירוח מסיבת פיצה

הכנת פיצה. צילום:shutterstock
הכנת פיצה. צילום:shutterstock

החלטתם לארח עם פיצות? זה יכול להיות עסק די פשוט, אם תקפידו לבצע אחר ההוראות של השף האיטלקי מריו בטאלי

14 בינואר 2019

הפטנט הבא, שחתום עליו השף האמריקאי הנודע מריו בטאלי, לא רק יחסוך לכם זמן כדי שתוכלו לבלות עם האורחים, אלא גם יקל על העומס בתנור, יפנה מקום על השיש ובכלל יהפוך את כל התהליך להרבה יותר ידידותי. כך זה עובד:

כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים מרדדים את הבצק ושולחים את הפיצות לתנור ללא התוספות ל-2 דקות בלבד, רק עד שהבצק מתקשה אך עדיין נותר לבן לחלוטין.

מוציאים מהתנור, מכסים במגבת נקייה ויבשה ושולחים לתנור את הבסיס הבא. אופים כך את כל הבסיסים. אפשר לערום אותם זה על גבי זה, כדי לחסוך מקום. אם אופים כמה שעות לפני שמגיעים האורחים, מצננים ועוטפים בניילון נצמד.

מתכוני פיצה
בצק בסיסי לפיצה שאוכלים מיד
פיצה ביאנקה עם פקורינו מנגולד ותרד 

פיצה בסיסית. צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

מכינים את כל התוספות ומסדרים על השיש, מה שנקרא בשפת הטבחים מיז-אן-פלאס.

כשהאורחים מגיעים מחממים את התנור ומפזרים את התוספות על הבסיסים האפויים חלקית (אם יש ילדים במסיבה, תנו להם להיות אחראים על המשימה) — בשלב הזה הם כבר הרבה יותר נוחים לתפעול כיוון שהתקשו במהלך האפייה הראשונית והרבה יותר קל להחליק אותם על אבן השמוט הלוהטת.

שולחים את הפיצות לתנור החם ל-10 דקות נוספות. אפשר להתאים את קצב האפייה לקצב המסיבה ולהגיש לאורחים פיצות לוהטות ישר מהתנור.