מתכון

המבורגר טלה ואיולי נענע של מסעדת B12

המסעדה שמהווה מוקד עלייה לרגל לקרניבורים מהאזור, חושפת את המתכון שלה להמבורגר טלה

5,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2016
המבורגר טלה ואיולי נענע. צילום: דניאל לילה
המבורגר טלה ואיולי נענע. צילום: דניאל לילה

B12 Meat Station
היא מין הכלאה מוצלחת בין בר למסעדה היושבת בקרון רכבת ישן ובזכותו קיבלה את הכינוי – התחנה. ואכן מדובר בתחנת חובה לחובבי בשר איכותי, מעושן וצלוי. לב המסעדה הוא תנור צלייה ועישון שבנה דובי שטיינברג (שהקים את "המעשנה אלבמה" הפופולרית בנתניה, אותה העביר לפני מספר שנים לחתנו) שהקים את התחנה יחד עם שותפו יהלי שפע בהשראת מעשנות מקומיות שראה במסעותיו בדרום ארצות הברית. התפריט המצומצם כולל 5-6 מנות בשר נדיבות (300-350 גרם למנה) למשל: המבורגר ריב, נתח קצבים, סטייק לבן ועוד. כולן מגיעות ספונות בלחם הבית, שבמסעדה קוראים לו ג'פרנה (גיבטה ופרנה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי נענע

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את האיולי:

1

 טוחנים מעבד מזון את כל החומרים למעט המיונז עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים בעדינות, כדי לשבור את המרקם הקרמי. שומרים בצנצנת אטומה במקרר.

מכינים את ההמבורגר:

2

שמים בקערה 2 סוגי בשר. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים 4 כדורים (250 גרם כל אחד) ונותנים להם לנוח במקרר חצי שעה לפחות.

3

מניחים כדור בשר ברינג בקוטר 10 ס"מ. מיישרים את הבשר בעזרת האצבעות לקבלת קציצה בגובה אחיד. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבשר.

4

מחממים היטב מחבת פסים יבשה וצורבים את הקציצה כ-3 דקות מכל צד עד לדרגת עשייה מדיום.

5

מגישים את ההמבורגר בלחמנית ג'בטה עם שכבת איולי נדיבה, חסה ובצל סגול.