חיפוש מתקדם

המבורגר פטריות של ננוצ’קה

מתכון להמבורגר פטריות של ננוצ’קה
צילום: דניאל לילה

קציצה עסיסית עשויה מתערובת של פטריות פורטובלו ושמפיניון, בעלת טעמי אדמה אופייניים. היא לא מנסה לחקות המבורגר מן החי, אבל בהחלט מספקת את הכמיהה לקציצה בלחמנייה. ב”ננוצ’קה” מגישים את הקציצה בלחמניית המבורגר רכה עם ירקות, בליווי מיונז קשיו וקטשופ.

המבורגר מושקע ילך נפלא עם בירת לאגר ענברית ועשירה. טעמי הקרמל והמרירות המעודנת של טובורג ישתלבו מצוין עם הקציצה העסיסית.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית להזהבה עדינה.
  3. שמים פטריות בתבנית, מזלפים כ-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  4. אופים את הפטריות כ-15 דקות עד שהן משחימות מעט. מוציאים אותן ומשאירים את התנור פועל.
  5. מעבירים את הפטריות למעבד מזון וטוחנים בפולסים למחית גסה. סוחטים את המחית בידיים ומעבירים לקערה.
  6. טוחנים את העדשים במעבד מזון במשך דקה בפולסים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים לקערה עם הפטריות ומערבבים. מוסיפים את הבצל מטוגן ויתר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת דביקה ונוחה לעיצוב.
  7. יוצרים מהתערובת 6 קציצות מעט פחוסות ומסדרים בתבנית משומנת.
  8. אופים את ההמבורגרים כ-10 דקות עד שצבעם מעמיק.

עיצוב משוגע וצבעוני, מוזיקה סוחפת, ריקודים על הבר, אוכל טוב ונהרות של אלכוהול – זוהי “ננוצ’קה”. ננה שרייר הביאה את הקסם הגרוזיני לתל אביב ב-2002 ומאז מאכילה ביד נדיבה עשרות אורחים מדי ערב כמיטב המסורת של ארץ מולדתה. לפני כשנתיים התפריט הפך לטבעוני והמסעדה – לגרוזינית הטבעונית הראשונה בארץ (אם לא בעולם כולו).