חיפוש מתקדם

הקפאינית – עוגת גבינה עם מערבולת סילאן-קפה

מתכון להקפאינית – עוגת גבינה עם מערבולת סילאן-קפה
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

השדרוג: מערבבים סילאן וקפה (להלן המערבולת) במלית הגבינה ליצירת דוגמת שיש על פני העוגה. אפשר להחליף את הסילאן-קפה במערבולת של חלבה, תותים, ריבת חלב או מייפל (ראו בגיוונים)

חומרים

בסיס:
מערבולת סילאן-קפה:
מלית גבינה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים, חמאה, קפה נמס וסוכר לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.
  3. בינתיים מכינים את מלית הסילאן-קפה: מחממים סילאן כ-10 שניות במיקרוגל, מוסיפים קפה נמס ומערבבים היטב. מחממים במיקרוגל 20-10 שניות נוספות ומערבבים עד להמסה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים ביצים, גבינה, שמנת וסוכר בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
  4. יוצקים את מלית הגבינה על הבסיס. יוצקים שלוליות של מלית הסילאן ויוצרים דוגמת שיש בתנועות ערבוב קלות של סכין.
  5. אופים: אופים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
  6. מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

גיוונים למערבולות (במקום הסילאן והקפה):
• מערבולת חלבה – מערבבים 2 כפות סילאן עם 2 כפות טחינה גולמית.
• מערבולת תותים – מרסקים 10 תותים בינוניים עם כף גדושה סוכר במעבד מזון לתערובת חלקה.
• מערבולת ריבת חלב – מערבבים 1/4 כוס ריבת חלב עם כף חלב.
• מערבולת מייפל – 1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי.

ולמי שרוצה להפחית שומן – ניתן להשתמש בגבינה לבנה 5% ושמנת חמוצה 9%

21 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *