חיפוש מתקדם

ורדים של תפוחים, חמאה וקינמון

מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לורדים של תפוחים, חמאה וקינמון
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

עיצוב המאפים האלה הוא פטנט בפני עצמו, וההשראה באה מעיצוב פרחים מבצק סוכר. שילוב הבצק העלעלי עם תפוחים אפויים בסוכר וקינמון עובד נהדר מבחינת הטעם והמראה.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק לפי המתכון שבקישור
  2. מכינים את התפוחים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מסדרים פרוסות תפוחים בתבנית, מורחים בנדיבות חמאה מומסת ומפזרים סוכר וקינמון. הופכים את התפוחים לצידם השני ושוב מורחים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר וקינמון.
  4. אופים כ-12-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מצננים.
  5. מכינים את הוורדים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 7-6 מ”מ וקורצים 20 עיגולים בקוטר 9-8 ס”מ.
  6. מניחים עיגול בצק, עליו עיגול תפוח ועליו עיגול בצק נוסף בחפיפה חלקית (כמו רעפים). עליו מניחים תפוח וממשיכים כך עד לקבלת 4 שכבות של בצק ותפוחים בחפיפה חלקית. מגלגלים את הרעפים שיצרנו לגליל וחוצים את הגליל לרוחבו. מעמידים את שני הוורדים שנוצרו בתבניות שקעים משומנות היטב, כך שהצד החתוך כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הוורדים.
  7. מתפיחים כ-30 דקות עד שהוורדים תופחים מעט.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות ומורחים את הוורדים בביצה טרופה.
  9. אופים כ-25-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

שמרים עלים