זמן שקשוקה: דרכים לשקשק ביצים

למרות שהמקור שלה הוא בכלל צפון-אפריקאי, השקשוקה נחשבת לאחת המנות הכי ישראליות בתפריט ארוחת הבוקר

20 ביוני 2017

לארוחת ערב של אמצע השבוע או לבארנץ' שבת מפנק – לא תמצאו אותנו מסרבים לשקשוקה לוהטת, כזו שמנגבים עם לחם טוב. עם עגבניות שרי, פלפלים, תרד, פטריות ואפילו אפונה – התבשיל הישראלי הזה מסתדר היטב עם מגוון תוספות יצירתיות. ומה עם מידת העשייה של הביצה? זו כבר סוגיה קשה.

מה קדם למה – הביצה או הרוטב?

הכל בשביל הרוטב הביצים הן רק התירוץ, שבו משתמשים כדי להתענג על הרוטב. אז הקפידו שהוא יהיה טעים ובמרקם הנכון, עוד לפני שאתם מוסיפים את הביצים.

חלמון מושלם כדי לקבל חלמונים מושלמים במראה, כדאי לפתוח את הביצים אחת-אחת לתוך קערית ולהחליק לתוך הרוטב.

קצת פחות חלבון המהדרין משתמשים רק בחצי מכמות החלבון. כך נשמר המראה הססגוני של הרוטב, והוא לא נאטם בלבן של החלבון.

ביצים רכות-קשות לא כדאי לעבוד עם ביצים קרות מדי, כיוון שהן מתקשות יותר מהר, והחלמונים מתבשלים הרבה יותר מהר מהחלבונים. הוציאו אותן מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול.