חיפוש מתקדם

חביתת ירק (קוקו סבזי)

מתכון לחביתת ירק (קוקו סבזי)
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מהמטבח של משפחת אליאס הפרסית עלה תמיד ריח חזק של עשבי תיבול בכל מיני מצבי צבירה – טריים, מטוגנים ומבושלים. בפני הריח של הקוקו סבזי היה הכי קשה לעמוד. לפעמים מכנים אותה בשם טפלק (שמנמנה, בפרסית) והיא החביתה הכי טעימה והכי ריחנית שיש.

חומרים

אופן ההכנה

  1. טורפים ביצים עם שפע מלח ופלפל בקערה. מוסיפים עשבים קצוצים ומערבבים.
  2. מחממים מחבת טפלון עם שמן זית ויוצקים לתוכה את תערובת הביצים. מגבירים את הלהבה למכסימום למשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 6-4 דקות, כדי שגם החלק הפנימי יתבשל. מסירים את המכסה, מרימים את החביתה מעט מן השוליים ובודקים אם היא מוכנה. אם כן, הופכים: מצמידים צלחת על המחבת, הופכים עליה את החביתה ומחליקים חזרה למחבת. מטגנים עוד חצי דקה ומגישים. טעים לאכול גם בטמפ’ החדר.

גיוונים:
לחביתה במרקם יותר תפוח (כמו פנקייק) מוסיפים 2-1 כפות קמח עם הביצים.
לחביתת פופאי מחליפים כוס אחת של עשבי תיבול בכוס עלי תרד קצוצים.
לחביתה פיקנטית מוסיפים שום ופלפל ירוק חריף קצוץ.
לחביתה צהובה מתבלים את שמן הטיגון ב-1/2 כפית כמון ו-1/2 כפית כורכום.
ללביבת ירק מוסיפים לתערובת תפוח אדמה מבושל וקצוץ או מעוך למחית. במקום חביתה גדולה אפשר לטגן לביבות קטנות יותר.

23 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *