מה אוכלים השבוע?

חדשות האוכל: 9 דברים שצריך לטעום השבוע

לולי בחוף גורדון. צילום: אסף קרלה
לולי בחוף גורדון. צילום: אסף קרלה

מסעדת השפים המסקרנת בעמק חפר, המעדנייה שמוכרת רק תוצרת מקומית וחנות הפופ אפ שתהפוך את הקמפינג שלכם לגלמפינג. כל מה שטעים והכרחי השבוע

22 באוגוסט 2021

1. לטעום המבורגר מושחת בשוק הכרמל

בשוק הכרמל ממשיכות לצוץ מסעדות ודוכנים חדשים. הפעם מדובר בהולשטיין – הבורגר־בר החדש והמסקרן של בשארה חינאווי, נצר למשפחת הקצבים המפורסמת. התפריט, שבנה השף ג'לאל סלאם (הקוביה), מבוסס על המבורגרים עשויים בשר בקר מזן הולשטיין שמקורו בהולנד, יחד עם לחמניות מסוגים שונים (לחמנית בריוש מצופה שום שחור, מצופה סלרי ועשבי תיבול ועוד), שיצר לטובת המקום השף־קונדיטור ערן שוורצברד. וזה כמובן לא הכל, כי אל הקציצה מהבשר המשובח, שנעשית לפי המתכון עתיק־היומין של חינאווי וללחמניות המסקרנות מתווספת רשימה של תוספות לבחירה – מקונבנציונליות כמו פטריות או חלפיניו ועד שניצל עשוי מוצרלה. ויש גם סלט קיסר, סטייק אנטריקוט, כנפי עוף, עראייס ועוד מבחר של מנות מושחתות, יותר ופחות.

מתי: ראשון־שבת

איפה: הולשטיין

המושחת החדש המבורגר של הולשטיין. צילום: אסף קרלה

2. לבקר במסעדה החדשה בעמק חפר

זה תמיד כיף לשמוע על מסעדת שף חדשה שנפתחת מחוץ לתל אביב, כל שכן כשמדובר במסעדה של שני שפים. הפעם מדובר בנומי (nomi), מסעדה מסקרנת במיוחד במושב כפר מונש שבעמק חפר. לטובתה חברו שני שפים ותיקים ומוערכים גדי בור (כתית, רוקח 73, אלחנן – תרבות לחם) ויוני דנון, שהיה במשך שנים יד ימיניו של השף מאיר אדוני, כולל פתיחת המסעדה המדוברת שלו נור בניו יורק. חלל המסעדה הגדול והמרפסת הרחבה, שממוקמת ממש בתוך הטבע, הם בריחה מושלמת מהטירוף היומיומי שלנו, ובתפריט אפשר למצוא מנות כמו סשימי אינטיאס, מלפפונים שרופים, שקדים, יוגורט, לואיזה וצ'ילי תאילנדי, או קרפלך עוף צלוי עם שומן טלה, סומק, יוגורט עזים ושמן שאטה. 

מתי: ראשון־שבת

איפה: נומי 

אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים נומי בכפר מונש. צילום: גדי בור
אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים נומי בכפר מונש. צילום: גדי בור

3. לבדוק מסעדת חוף נוספת

גל מסעדות החוף שנפתחות הקיץ נמשך. אחרי בינגו בורגר וגרקו ביץ' נפתחת השבוע לולי – בר־מסעדה מבית קבוצת NOX. מדובר בחלל שמשתרע על פני 600 מ"ר בחוף גורדון האהוב בתל אביב, שכולל דק עם שולחנות וספות רביצה, בר, שולחנות בר ואפילו – שימו לב – מקלחון (!) לשימוש הלקוחות שעולים מהחוף ורוצים להתנקות מהחול לקראת הארוחה. על התפריט אמון השף איתי מסלובטי, שמככב בעונה הנוכחית של "משחקי השף", והוא כולל הרבה מנות בהשראה אסייתית, בעיקר כאלה המבוססות על דגים נאים, וגם מנות חלוקה קלילות, כמו קריספי צ'יקן, המבורגר (כי איך אפשר בלי) והרבה אלכוהול.

מתי: ראשון־שבת

איפה: לולי 

נאים הדגים בעינינו לולי בחוף גורדון. צילום: אסף קרלה
נאים הדגים בעינינו לולי בחוף גורדון. צילום: אסף קרלה

4. להפוך את הקמפינג לגלמפינג

קופצים לכנרת בזמן הקרוב? בשלושת החודשים הקרובים תוכלו לשדרג את החופשה שלכם מבחינה קולינרית: רשת הבשרים מרינדו פתחה חנות פופ־אפ בשם "גלאם כנרת", שבה תוכלו למצוא מגוון מוצרים שישדרגו את את חווית הנופש שלכם מקמפינג לגלמפינג (כלומר, קמפינג עם גלאם). בחנות, שממוקמת בעין גב, נמכרים כמובן מגוון הבשרים של מרינדו שתוכלו לשים ישר על האש, אבל החידוש המרכזי הוא בפריטי המטבח, הלינה והרחצה שיהפכו את חופשת הקיץ/החגים שלכם למפנקת ברמות אחרות. יש שם למשל – מחבתות ברזל, פלאנצ'ות, סירי פויקה, סלי שוק (עם גבינות ולחמים, כמובן), כריות, מחצלות, ערסלים, משחקי קופסה, נרות ריחניים, כלי רחצה אקולוגיים וקרמים טבעיים. מי אמר בית מלון בטבע ולא קיבל?

מתי: ראשון עד חמישי, שבת

איפה: קיבוץ עין גב

כל הגלאם אצלנו קמפינג עם מרינדו. צילום: אנטולי מיכאלו
כל הגלאם אצלנו קמפינג עם מרינדו. צילום: אנטולי מיכאלו

5. לשתות יין בדרום

פסטיבלי יין הפכו לעניין שבשגרה בחודשים האחרונים, והשבוע הם מגיעים לבירת הנגב, באר שבע. 100 סוגי יינות של יקבים מובחרים, גבינות בוטיק, שמני זית ודוכני אוכל – כל אלה יחכו לכם במתחם הקטר שבעיר העתיקה. זוהי השנה ה־15 שבה מתקיים הפסטיבל והוא יתמקד, כמתבקש, ביקבים דרומיים יותר, אבל לא רק. לצד היין והאוכל יתקיימו מדי ערב גם הופעות חיות ובאופן כללי היה שמח.

מתי: 25.8-26.8

איפה: מתחם הקטר, העיר העתיקה באר שבע

תשתו משהו? פסטיבל היין בבאר שבע. צילום: shutterstock
תשתו משהו? פסטיבל היין בבאר שבע. צילום: shutterstock

6. לשמוע סיפורים מהמטבח היווני

איזה כיף זה סיפורים על אוכל. במיוחד על אוכל של פעם. במסגרת סדרת המפגשים "סיפורים מהמטבח" של אנו – מוזיאון העם היהודי ו־Foodish (האגף הקולינרי של המוזיאון), יארח השבוע העיתונאי וחוקר האוכל רועי ירושלמי את אשת הקולינריה שי-לי ליפא והשפית אביבית פריאל לשיחה על אוכל יווני. השלושה ידברו על מטבח היהודי היווני שמפגיש בין מסורות ספרדיות לטעמים של איי יוון, על האפקט שיצר המפגש של התייר הישראלי עם המטבח היווני המקומי, על אוזו ועל יוגורט. בסוף המפגש, אחרי שתשאלו שאלות, תוכלו לטעום קצת מאותם מאכלים שעוררו את התיאבון שלכם במהלך השיחה, ואם יישאר לכם כוח – גם לעשות סיבוב במוזיאון (מומלץ!). 

מתי: יום שישי, 27.8, 10:00

איפה: אנו – מוזיאון העם היהודי. מזמינים כרטיסים כאן 

יהיו גם טעימות ממולאים של אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
יהיו גם טעימות ממולאים של אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

7. לנסות סושי טבעוני חדש

רשת "פריים שף & סושי בר" עושה סושי כבר לא מעט שנים. עכשיו היא מאתגרת את עצמה בהכנה של סושי טבעוני לגמרי, באוניקו (Unniku), מסעדה חדשה שתנסה לדבוק בסושי הכי אותנטי – רק ללא מוצרים מן החי. בתפריט, הסושי מקבל את המקום הרחב עם מגוון קומבינציות וספיישלים, סושי בהרכבה עצמית,  עם מגוון רחב של תחליפים מקוריים, מרקמים חדשניים, תערובות ושילובים ייחודיים: ביצי דגים וקוויאר טבעוניים, מיונז יפני טבעוני, ספייסי מיונז טבעוני, טופו עם מרינדה, גבינות טופו, מגוון ירקות כמו זוקיני ואספרגוס עטופים בטמפורה, טמאגו טבעוני, וריאציות שונות של טופו (מטוגן/בטמפורה), קריספי סלק ועוד. ויש גם משלוחים.

מתי: ראשון־שבת

איפה: אוניקו

ללא מוצרים מן החי סושי באוניקו. צילום: מלי ארואסטי
ללא מוצרים מן החי סושי באוניקו. צילום: מלי ארואסטי

8. להצטייד בתוצרת מקומית

אחד מהמתחמים הכי לוהטים הקיץ הוא כיכר קדומים ביפו העתיקה. אחרי שנפתחו שם בזה אחר זה בשבועות האחרונים שלושה מקומות חדשים (פיק, כבאכה ו-Mr. Something Lounge), הכיכר מתחדשת השבוע גם במעדנייה – עלמא. מאחורי המקום עומדות מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, בעלות שני עסקי אירוח קולינרי – הבית ביפו ו-HAYAMA. המעדנייה, על טהרת התוצרת המקומית בלבד (ללא מוצרים תוצרת חוץ), כוללת גם קטגוריית יין נרחבת ומחלקה המתמקדת בהום סטיילינג ופרחים. לאחר תקופת ההרצה יפעל במקום בימי שישי גם שוק אוכל, ברוח האג'נדה הקולינרית של המקום.

מתי: ראשון־שבת

איפה: עלמא

תעמיסו מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, מעדניית עלמא. צילום: אפיק גבאי
תעמיסו מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, מעדניית עלמא. צילום: אפיק גבאי

9. ליהנות מקינוחים ומתוקים בריאים

קינוחים ומתוקים הם תמיד סוג של גילטי פלז'ר, אבל מסתבר שהם לא חייבים להיות: ב-Shape Patissier שבשכונת נחלת יצחק נמכרים מתוקים שנוצרו על ידי לא אחרת מאשר דיאטנית קלינית. אם השילוב נשמע לכם קצת מוזר, תשמחו לשמוע שהדיאטנית תמר שילון עומלת כבר חמש שנים על פיתוח קינוחים ללא תוספת סוכר, מועשרים בחלבון וסיבים תזונתיים ומותאמים למי שמעוניין לשמור על משקלו ואפילו – לרדת במשקל. איך כל זה קורה? היא משתמשת בשוקולד ללא סוכר והקינוחים מכילים אבקות חלבון. אה כן, והם גם יפים מאוד. בתפריט – פרליני וחטיפי שוקולד, טראפלס, עוגיות, בראוניז ועוד. אז לא היינו בונים עליהם כתחליף לאחד מאבות המזון, אבל איזה כיף זה לקנח במשהו מתוק בלי יותר מדי נקיפות מצפון?

מתי: ראשון־שישי

איפה: שייפ פטיסייר 

סוג של נחמה שייפ פטיסייר. צילום יח"צ
סוג של נחמה שייפ פטיסייר. צילום יח"צ