חיפוש מתקדם

חוֹרֶשְט סָבְזי צמחוני

מתכון לחוֹרֶשְט סָבְזי צמחוני
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רק אחרי שחזרה מלימודי קולינריה בפריז הסכימו בני המשפחה של מיכל חביביאן לחשוף אותה לסודות הבישול הפרסי המסורתי. הם גילו לה איך מכשפים אוכל בעזרת לימון מיובש, עשבים טריים ורכז רימונים והיא מכינה לנו מכל אלה משתה חגיגי לראש השנה. המתכון הבא שייך למאכל פרסי מוכר ביותר – בגרסה הצמחונית!

תבשיל בשר ושעועית יבשה מפוצץ בעשבים הוא אחד המאכלים הפרסיים המוכרים ביותר. כשהצעתי להכין אותו ללא בשר חמותי הזדעזעה, אבל אפילו היא נאלצה להודות שכך אפשר להבחין טוב יותר בטעמם העשיר של הירוקים המגוונים שמרכיבים אותו. את הירוקים מאדים-מייבשים ללא שמן כלל. אל חשש — הם לא יישרפו!

חומרים

לטיגון:
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  1. משרים שעועית למשך לילה ומסננים.
  2. מבשלים את השעועית בשפע מים כ-30 דקות. מסננים ושומרים.
  3. מטגנים בצל וכרישה עם 2 כפות שמן בסיר רחב על להבה בינונית רק עד שהם הופכים לשקופים. שומרים בצד.
  4. מאדים פטרוזיליה, כוסברה, עלי חילבה, מנגולד וסלרי בסיר רחב ללא שמן על להבה בינונית כ-10 דקות עד שלא עולים מהם יותר אדים.
  5. מוסיפים 1/2 כוס שמן ומטגנים את הירוקים כדקה תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את הבצל והכרישה המטוגנים ומכסים במים. מוסיפים לימונים פרסיים, את השעועית, כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בסיר מכוסה. מערבבים מדי פעם.
  7. אחרי שעה מוסיפים נענע ומיץ לימון ומבשלים 15 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ' חדר. הסבזי נשמר עד שבוע במקרר.
23 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *