חיפוש מתקדם

חזה עוף ברוטב פיקנטי עם פירות יבשים

מתכון לחזה עוף ברוטב פיקנטי עם פירות יבשים
צילום: שפרה לאונר
מתכון לחזה עוף ברוטב פיקנטי עם פירות יבשים
צילום: שפרה לאונר

מחפשים ארוחה מהירה וטעימה ביותר ממוצרים שיש כמעט בכל בית? זאת המנה.

חזה עוף\פרגיות יש? בד”כ יש בכל בית, אם כחזה עוף ואם כשניצלים. ירקות? לא תמיד, אבל בד”כ יש משהו כמו פלפל, גזר, בצל, חתיכת כרוב שנשאר, קישוא קטן או כל ירק קפוא. בקיצור, כל ירק שאתם אוהבים מתאים כאן.

מה שלא תמיד יש אלה התבלינים כמו משחת קארי או כמון, בהרת, או חלב קוקוס. בבקשה בבקשה, תדאגו שיהיו לכם בבית וכך תמיד תוכלו להכין ארוחה זריזה, טעימה ובריאה בכלום זמן.

תחליטו עם מה אתם מגישים – אורז, פתיתים, פסטה, פירה תפוחי אדמה.

חומרים

תבלינים:

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר רחב .
  2. שוטפים וקוצצים גס את כל הירקות הטריים.
  3. את הירקות הקפואים חולטים במים רותחים למשך כ-3 דקות ולסנן.
  4. מניחים את הפירות היבשים בקערית, שופכים מים חמים ומשהים למספר דקות. מסננים.
  5. מחממים מעט שמן קנולה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל, השום, הגזר והסלרי, מערבבים. מוסיפים את העוף, מטגנים מעט עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את הכרוב הקצוץ ואת הירקות הקפואים והמסוננים, מערבבים. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים כ-40 דקות.
  6. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים, מורידים מהאש ומפזרים את השקדים \ בוטנים.
  7. מגישים עם אורז לבן או מלא ונהנים.

גיוונים:

  1. את השעועית הירוקה אפשר להחליף גם באפונה קפואה, ברוקולי, אפונה סינית, או שילוב של כולם.
  2. במקום בוטנים אפשר להשתמש בשקדים גרוסים וקלויים מעט.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *