חיפוש מתקדם

חזה עוף מאודה עם שמיר ולימון בסטימר

מתכון לחזה עוף מאודה עם שמיר ולימון בסטימר
צילום: דניאל לילה

הסטימר – שהיה תקוע עמוק בבוידעם – חזר לעבודה. קבלו מנה במקסימום טעם ובמינימום קלוריות. שיהיה קל.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מערבבים רוטב צ’ילי, שום, שמן, מירין, מלח ופלפל בקערה. מורחים את חזות העוף.
  2. מסדרים גבעולי שמיר ובזיליקום ופרוסות לימון על תחתית הסטימר, ועליהם מניחים את חזות העוף.
  3. מסדרים סביב את השומר והבצל הירוק, מכסים ומניחים על סיר עם מים. מאדים 20-15 דקות, או עד שהנתח לבן ועשוי גם מבפנים. איך אוכלים את זה? עם ירקות מאודים (דיאטה, לא?)

גיוון:

  • מוסיפים למים שבסיר האידוי תבלינים נותני טעם, כגון עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי או שחור וכדומה.
  • את שמן התירס אפשר להחליף בחמאה.
31 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *