חיפוש מתקדם

חיתוכיות גבינה אפויות עם פטל ושטרויזל

מתכון לחיתוכיות גבינה אפויות עם פטל ושטרויזל
צילום: אילן נחום

הניגוד בין המרקם הנימוח של הגבינה לפריכות של השטרויזל מעניק לעוגה הזו את הייחוד שלה

חומרים

לבסיס ולשטרויזל:
למלית:
לפיזור:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים קמח, שקדים, מלח, סוכר וחמאה למרקם של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מחלקים את התערובת ל-1/3 ו-2/3.
  2. עוטפים 1/3 מהפירורים בניילון ומעבירים למקפיא, ואת היתר אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. אופים את הבסיס אפייה חלקית: מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית. מניחים נייר אפייה וקטניות כמשקולת. אופים 10 דקות אפייה עיוורת, מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולת ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  5. מכינים את המלית ואופים: מערבבים את חומרי המלית למעט הפטל למרקם אחיד.
  6. מפזרים על הקלתית האפויה פטל טרי או קפוא ויוצקים מעל את תערובת הגבינה. מפזרים מעל את הפירורים הקפואים.
  7. אופים כ-35 דקות או עד שהתערובת יציבה אך בהירה. מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
  8. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.