חיפוש מתקדם

חלת בטטה צלויה וקינמון

מתכון לחלת בטטה צלויה וקינמון
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

לחלה הזאת יש צבע כתום מקסים, טעם מתקתק ומרקם עשיר, שמתקבלים הודות לתוספת של בטטות צלויות לבצק. הבצק אמור להתקבל מעט יותר דביק מבצק חלה רגיל. אם הוא מסרב להיפרד מדפנות הקערה, תנו לו עוד דקה-שתיים של לישה ידנית על השיש; זה יעזור לכם לאסוף אותו לכדור. אפשר להוסיף כמה כפות קמח, אבל כדאי לזכור שאחרי התפיחה הבצק יהיה הרבה נוח יותר לעבודה.

חומרים

לבצק:
להברשה ועיטור:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים מחית בטטות: מניחים בטטות בתבנית וצולים כ-50 דקות עד שהקליפה נשרפת מעט ונפרדת בקלות. חוצים את הבטטות, מרוקנים את תוכנן בעזרת כף ומועכים למחית. שוקלים 350 גרם (½1 כוסות) מהמחית ומצננים לטמפ' החדר. אפשר להכין את המחית יום קודם ולשמור במקרר (אם משתמשים במחית קרה, ייתכן שזמני התפיחה יתארכו מעט).
  3. מכינים את הבצק ומתפיחים: מנפים שני סוגי קמח לקערת מיקסר. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים שמרים וקינמון ומערבבים שוב.
  4. מחברים וו לישה ומוסיפים שמן, ביצה ואת מחית הבטטה תוך כדי לישה במהירות נמוכה. לשים 8-7 דקות לקבלת בצק רך מאוד ודביק מעט.
  5. יוצרים מהבצק כדור, מעבירים אותו לקערה משומנת ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צידיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. קולעים חלות, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים וקולעים מכל חלק חלה. מעבירים לתבנית ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מתפיחים כ-40-30 דקות עד שהבצק תפוח ושקע שנוצר כשלוחצים עליו עם האצבע נסגר באיטיות.
  8. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  9. מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שיבולת שועל.
  10. אופים כ-25 דקות עד שהחלות שחומות ותפוחות מאוד וחלקן התחתון זהוב-כהה. מצננים על רשת לפני ההגשה.
3 באוגוסט 2017
תגובות

תגובות (2)

  • נירית כהן 7 באוקטובר 2017 0:05 השב

    וואו,יצא מעולה,יפיפה וחום! איזה רעיון יוצ׳א דופן!

  • דינה מדימונה 10 בדצמבר 2017 4:06 השב

    חלה ללא תוספת נוזלים כמו מים או חלב?
    השמן והביצה הם הנוזלים היחידים במתכון הזה?

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *